Події

Евакуацію дітей провели за 10 хвилин, - директор житомирської школи, де знайшли гранати

22 March 2017, 15:34

Вранці 22 березня в житомирській загальноосвітній школі № 36 на вулиці Домбровського знайшли гранати. За словами директора навчального закладу Олени Кулініч, небезпечну знахідку виявили близько 10-ї ранку у підсобному приміщенні. Педагоги одразу ж повідомили поліцію та Державну службу із надзвичайних ситуацій і розпочали евакуацію дітей.

«В приміщенні, де колись знаходилось приміщення, в якому зберігалась навчальна зброя, яка використовується на уроках предмету «Захист Вітчизни», розпочався ремонт. Ми з робочими якраз обговорювали деталі. Як тільки я вийшла із приміщення, робочі почали зривати підлогу. Вони мене покликали і сказали, що зірвали дві дошки і побачили предмет, схожий на гранату. Ми відразу оголосили евакуацію повністю усіх працівників та школярів із приміщення школи. За 10 хвилин повністю приміщення було звільнене. Паніки не було. Все було чітко та злагоджено. Весь педагогічний колектив, весь учнівський колектив діяв відповідно до тих ситуацій, коли ми тренувались», - каже директор ЗОШ №36 Олена Кулініч.

У результаті огляду місця поліцейські-вибухотехніки вилучили 2 корпуси від гранат, за попередньою інформацією, навчальних, а також більше двох десятків патронів до навчально-спортивної зброї калібром 5,6 мм. Усе знахідки направили на експертне дослідження. Попередньо, предмети не становлять небезпеки.

У Національній поліції закликають громадян бути уважними і у випадку виявлення підозрілих предметів одразу ж повідомляти правоохоронців.

«У першу чергу, ми повинні не чіпати цей предмет. Тобто, чи то дитина, чи то дорослий – ні в якому разі даний предмет не потрібно чіпати, не рухати, не заглядати всередину. Бо я вибухові пристрої, які спрацьовують від будь якого поруху, від будь якого зрушення чи відкриття. Обов’язково попередити всіх людей. Особливо якщо це якесь громадське місце. Щоб ніхто туди не підходив і не торкався того пристрою. Тому що злочинець в цей момент може побачити, що ви побачили цей пристрій і хочете повідомити поліцію. Тому він може привести його в дію. І потрібно негайно забезпечити, щоб люди до нього не підходили», - розповідає начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області Віктор Кручинський.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирській школі знайшли гранати, а дітей та персонал евакуювали.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі