Влада

Житомирська облрада хоче звернутися до Держгеонадр щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину

22 March 2017, 17:28

Житомирська обласна рада хоче звернутися до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину.

Проект рішення сесії з відповідним зверненням опублікований на сайті облради 22 березня. Зазначається, що розробник проекту – депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Степан Нусбаум.

«В обласну раду надійшов лист Міністерства екології та природних ресурсів України, в якому надано інформацію  Державної служби геології та надр України про видані у 2016 році спеціальні дозволи на користування надрами у Житомирській області, а саме: товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн», товариству з обмеженою відповідальністю «Амбер Холдинг» та товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія «Надра Галичини». Разом з тим, вказаним вище товариствам листами та, відповідно до рішень обласної ради, було відмовлено у погодженні надання спеціальних дозволів, про що повідомлено Державній службі геології та надр України. Всупереч цьому, не враховуючи думки жителів територіальних громад сіл, селищ, міст області, Держгеонадрами України видано шість спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину, які надали право на здійснення підприємницької діяльності із видобування корисних копалин, які є власністю народу України, у тому числі і жителів області», - йдеться у зверненні.

Депутати пропонують анулювати надані без погодження Житомирської обласної ради спеціальні дозволи на користування надрами:

товариству з обмеженою відповідальністю «РайтСолюшн» три спеціальні дозволи на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянок Замисловицька, Правобережна та «Стрілка»;

товариству з обмеженою відповідальністю «Амбер Холдинг» два спеціальні дозволи на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянок Зимухінська та Козюлівська;

товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія Надра Галичини» спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки Тетерівська.

Звернення депутати планують прийняти на черговій сесії, яка відбудеться 6 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, 17 березня в Олевському районі люди перекривали рух транспорту на трасі Київ–Ковель, щоб привернути уваги до необхідності узаконення видобутку бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі