Події

У найтепліший день березня рятувальники гасили сміття в Житомирі та ще у п’яти населених пунктах

23 March 2017, 12:01

У найтепліший день березня 2017 року рятувальники гасили сміття у Житомирі та ще у п’яти населених пунктах області.

Про це Житомир.info розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

«Тільки за минулу добу сталося 4 загоряння сухостою, вигоріло сухої рослинності на площі 12 га. Згоріло 4 га трави в селі Топорище Хорошівського району; по 2,5 га в селі Черемуха Ружинського району та в місті Радомишлі. Вогнем знищено 3 га сухотрав'я і в селі Розкидайлівка Коростишівського району. До речі, з початку року сталося вже 25 таких пожеж, вигоріло сухостою на площі 45,4 га. Окрім цього, не обійшлося й без підпалу сміття. Горіло сміття на відкритій території у містах Житомирі, Коростишеві, Радомишлі, в селищах Брусилів, Білокоровичі Олевського району та в селі Миньківці Андрушівського району. У зв’язку з цим закликаємо громадян проявляти обережність з вогнем, не створювати небезпеку для себе й оточуючих, не завдавати шкоди навколишньому середовищу. Перш, ніж запалити сірник, слід замислитися і над тим, наскільки небезпечною може стати поява вогню поблизу будівель та лісових масивів», - повідомив Микола Мінчук.

Нагадаємо, 22 березня температура в обласному центрі сягнула +20 градусів і житомирські модники та модниці нарешті отримали довгоочікуваний шанс «вигуляти» модні образи.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 21 березня поблизу села Скоромохи Житомирського району згоріло 4 га сухого трав’яного настилу. 7 березня в управлінні цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації зазначили, що з початку 2017 року на території Житомирської області сталося 16 пожеж і вигоріло сухотрав'я на площі 22,2 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі