Влада

14 співробітників СБУ у Житомирській області отримали квартири у новобудові

23 March 2017, 14:00

Сертифікати на квартири у новобудові по вулиці Синельниківській вручили 14 співробітникам СБУ у Житомирській області. Це переважно бійці, які не один десяток років стояли у квартирній черзі і проявили себе під час несення служби у зоні АТО.

Багато хто з них не зміг особисто отримати ключі від нового житла, бо і зараз перебуває у зоні бойових дій.

«Чекали ми квартиру майже 25 років. Шкода, що зараз чоловік відсутній, але він з нами поділяє цю радість безмежну. Кожну хвилину підтримуємо його, кожну хвилину чекаємо, але така служба і ніде від цього не подінешся – виконувати свій обов’язок потрібно. Хочеться висловити вдячність керівництву управління, забудовнику, що надали можливість нам далі жити, будувати своє життя в нових квартирах», – розповіла дружина працівника СБУ, отримавши ключі від квартири.

Вручення сертифікатів приурочили до професійного свята працівників СБУ, яке традиційно відзначається 25 березня. Цьогоріч Служба безпеки України відзначатиме своє 25-річчя.

«Сьогодні в цьому комплексі учасники бойових дій отримують довгоочікуване житло. Дехто з них знаходився в черзі 15 і більше років. Ми це зробили без залучення жодної копійки бюджетних коштів. вартість такого будівництва сягає мільйони гривень. Ми не взяли ні копійки», – зазначив начальник управління СБУ в Житомирській області Володимир Пахнюк.

«14 сертифікатів – працівники СБУ отримують квартири. Це не просто працівники СБУ. Це працівники, які неодноразово були на передовій у зоні бойових дій. Це приклад співпраці між різними гілками влади і приватним бізнесом», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Сьогоднішня подія, вручення квартир – для вас це найкраща нагорода за службу на благо України. Здавалося б, йде війна, здавалося б, криза в країні, але сьогодні вранці у нас була зустріч з керівництвом пенітенціарної системи Житомирської області – вже в квітні працівники пенітенціарної системи отримують 13 квартир. Сьогодні ми вручаємо сертифікати на 14 квартир. У минулому році за різними програмами учасники АТО в місті отримали 36 квартир. Завдяки Ігорю Петровичу Гундичу в минулому році Житомирська область з 300 млн грн на покупку квартир за державною програмою для учасників АТО отримала 30 млн – це 10% від всієї суми по Україні. В цьому році я знаю, що вже прийшло підтвердження, ця сума збільшена в 5 разів – 169 млн грн в цьому році Житомирська область отримає на купівлю квартир учасникам АТО. У минулому році ми видали дозвіл кооперативу для учасників АТО на будівництво житлового будинку. Буквально через 2 тижні по Князів Острозьких починається це будівництво. На наступній сесії ми виносимо на розгляд 3 кооперативи – це наші медики житомирські, педагоги та учасники АТО отримають 3 земельних ділянки під забудову. Коли рік тому Володимир Васильович сказав, що в цьому комплексі близько 40 співробітників СБУ отримають квартири, в це мало хто вірив. Але сьогодні ми перші 14 квартир передаємо. Зі святом всіх, працюємо, чи не скаржимося, все буде добре», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, торік ключів від кватири отримали 10 працівників СБУ в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі