Події

Поліція розслідує справу про 30 земельних ділянок на березі Тетерева під Житомиром, яким змінили цільове призначення

23 March 2017, 17:34

Прокуратура виявила незаконну зміну цільового призначення земель на березі річки Тетерів в Житомирському районі, поліція проводить досудове розслідування.

Про це 23 березня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області

«Житомирською місцевою прокуратурою, з метою встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави в земельній сфері, опрацьовано відомості інформаційного порталу «Публічна кадастрова карта України» та виявлено ознаки кримінального правопорушення. Під час вивчення відомостей щодо надання у власність громадянам (суб’єктам господарювання) земельних ділянок, що знаходяться на території Житомирського району, встановлено неправомірну зміну цільового призначення понад 30 земельних ділянок. Зокрема, до кадастрової карти внесено недостовірні відомості про те, що зазначені наділи загальною площею майже 23 га належать до категорії земель сільськогосподарського призначення та земель житлової і громадської забудови. У той час, коли насправді на земельних ділянках, розташованих вздовж берега р. Тетерів, ростуть лісові насадження», - поінформувала прокуратура.

Відомості про правопорушення Житомирська місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Житомирський відділ поліції ГУНП в області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році в Житомирі збиралися провести інвентаризацію земель прибережної захисної смуги річок Кам’янка та Тетерів та продати на аукціоні ділянку площею 6 га біля річки Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі