Події

Вищий господарський суд визнав, що помічник нардепа незаконно орендував 6,6 га лісу у Житомирській області

24 March 2017, 10:49

У Вищому господарському суді України прокуратура довела, що підприємець і помічник народного депутата Валерій Варивода незаконно користувався 6,6 га лісу у Коростишівському районі зі щорічною орендною платою в $1 за гектар.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За принципової позиції прокуратури Житомирщини, міста Києва та Генеральної прокуратури України постановою Вищого господарського суду України визнано незаконними розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації (Сергія Машковського від 29 лютого 2016 року, – ред.), договір користування лісовими насадженнями та зобов’язано їх повернути комунальному лісогосподарському підприємству. Як повідомлялося раніше, на початку 2016 року, за протиправним розпорядженням голови Житомирської обласної держадміністрації, незаконно передано у користування місцевому приватному підприємцю 6,6 га лісу на території Старосілецького лісництва ДП «Коростишівський лісгосп АПК» КП «Житомироблагроліс» фактично за безцінь –  із щорічною орендною платою 1 долар США за 1 га», – йдеться у повідомленні.

Органами прокуратури оскаржено вищезазначене розпорядження та укладений на його підставі договір до суду. Однак, першою та другою судовими інстанціями обґрунтовані доводи прокурорів до уваги не взято.

Остаточну крапку у спорі, який набув значного резонансу, поставила касаційна інстанція, яка скасувала рішення попередніх судів та повністю задовольнила позов прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info,у травні 2016 року прокуратура Житомирщини подала позов про припинення незаконного користування 6,6 га лісу, які отримав приватний підприємець і помічник нардепа Валерій Варивода. Згодом, у грудні 2016-го, Київський апеляційний господарський суд відмовився визнати недійсним договір користування лісовою ділянкою площею 6,6 га в Коростишівському районі, яку Варивода отримав у користування на 49 років з орендною платою – 1 долар США за 1 га на рік по курсу НБУ. З метою припинення незаконного користування лісовими насадженнями органи прокуратури подали касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі