Влада

Прикордонники за допомогою авіації виявили ще 11 місць незаконного видобутку бурштину в Житомирській області

25 March 2017, 08:56

24 березня в Овруцькому районі Житомирської області прикордонники Житомирського загону виявили 11 локалізацій з незаконним видобутком бурштину.

Про це Житомир.info 25 березня повідомив відділ з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

«Так, учора прикордонники Житомирського загону на околиці населеного пункту Червоносілка (село в Овруцькому районі – ред.) поблизу держрубежу виявили 11 місць незаконного видобутку бурштину. Під час перевірочних заходів прикордонним нарядом були виявлені ями, утворені за допомогою мотопомп. За даним фактом проінформовано взаємодіючі підрозділи. Варто зазначити, що  для виявлення можливих місць видобутку «сонячного каміння» прикордонне відомство залучає для моніторингу ділянок також і малу авіацію», - інформують прикодонники.

Державна прикордонна служба України в межах компетенції постійно проводить заходи з протидії контрабанди бурштину, - зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, майже рік тому у Житомирській області виявили 4 незаконні копальні, а у травні 2016-го авіація Держприкордонслужби зафіксувала факти незаконної діяльності з видобутку бурштину в межах Рівненської та Житомирської областей

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі