Місто

Житомирські рибалки прибрали береги Тетерева – зібрали більше 50 мішків сміття

27 March 2017, 09:48

26 березня найбільша у соцмережах група житомирських рибалок провела масштабне прибирання берегів Тетерева.

Про це Житомир.info повідомив організатор акції Нікіта Олефір.

Учасники прибирання виклали десятки фото на сторінці групи «Рыбалка в Житомире и области» вКонтакті та підрахували, що зібрали більше 50 мішків сміття.

«Спасибі величезне всім тим хто всупереч погоді зібрав волю в кулак і прийшов на акцію "чисті береги"! Сьогодні ми спільними силами зібрали більше 50 мішків сміття і цим зробили берег нашої річки чистішими. Зрозумійте, ми зберігаємо нашу річок для самих себе, щоб надалі ми могли не тільки ловити там рибу, але прогулятися вздовж води з нашими маленькими дітьми. Якщо в майбутньому кожен з нас буде брати з собою сміттєвий пакет і збирати чуже сміття, то наша річка до осені перетвориться на чисте і красиве місце», - написав в соцмережі Нікіта Олефір.

Згідно з інформацією, рибалки прибирали сміття на кількох локаціях: у гідропарку, в районі набережної парку ім. Гагаріна та під Бердичівським мостом. 

Нагадаємо, у 2014 році «генеральне прибирання» Тетерева провели кілька десятків молодих людей. Тоді ріка обміліла, і з прибережної зони молодь діставала навіть черепи тварин і зіпсовані фени. У 2016 році  житомиряни "висадили" в Тетерів три сотні цибулин водяної лілії, яка очищає водойми.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі триває місячник із благоустрою та санітарного прибирання міста, який завершиться 14 квітня. На початку березня 2017 Держекоінспекція в Житомирській області повідомила про початок обстеженнь річок м. Житомира та їх берегів з метою виявлення несанкціонованих скидів.

Фото із соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі