Культура

У Житомирі з'явилася своя книга рекордів

27 March 2017, 12:14

24 березня в Житомирі відбулася презентація двох книжок кандидата історичних наук Геннадія Махоріна.

Про це 25 березня повідомила Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича на своїй сторінці у Facebook.

«24 березня 2017 року в актовій залі відбулася презентація відразу двох краєзнавчих видань кандидата історичних наук Геннадія Махоріна. Це «Книга рекордів Житомира» та «Краєзнавчий календар пам’ятних дат на 2017 рік», - інформує установа.

«Книга рекордів Житомира» висвітлює особливості міста з погляду природи, людини, науки, економіки, спорту і навіть курйозів. Усі цікавинки об’єднані під однією обкладинкою у вигляді своєрідних рекордів, якими може пишатися кожен житомирянин. Варто сказати, що багато фактів у поданому матеріалі не відомі навіть більшості мешканців Житомира. Тож знайомство з ними стане приємної несподіванкою для корінних містян, а також чудовим сувеніром для туристів», - йдеться у повідомленні.

«Краєзнавчий календар пам’ятних дат на 2017 рік» — проект, створений за підтримки Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Кожен день календаря присвячений події, пов’язаній з життям тої чи іншої видатної постаті українського національно-визвольного руху, культури, науки, освіти, славетним іменам, пов’язаним з історією Житомирщини. Видання стане корисним помічником для викладачів різних навчальних закладів області, краєзнавцям та всім, кого цікавить історія України й нашого краю, – зазначається в повідомленні.

На презентацію книжок завітали очільник обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін, літературознавець Володимир Білобровець, голова крайового осередку ВТ «Просвіта» Святослав Васильчук, майстер українських національних духових інструментів Валерій Березівський, артистка «Льонка» Валентина Сльота та інші.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області хочуть видати свою Книгу рекордів. У травні 2015 року в Житомирі презентували книгу Геннадія Махоріна «Наші герої».

Фото з Фейсбук та сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі