Політика

У Житомирській області вже втретє за підтримки Павла Дзюблика пройшов фестиваль «Пісня єднає націю»

27 March 2017, 12:30

У місті Черняхів Житомирської області відбувся обласний фестиваль-конкурс «Пісня єднає націю». Захід започаткований та проходить вже втретє за підтримки народного депутата України Павла Дзюблика. Сотня ветеранів війни та праці із 6 районів Житомирщини збираються раз на рік, аби подарувати присутнім пісню, що проймає до глибини душі.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «В кожному районі є ветеранський хоровий колектив, який співає не за гроші, а просто для душі. Люди гуртують, співають, і те прекрасне, що вони створюють, його необхідно показувати усім. Це приклад того, як можна працювати і жити не заради матеріального, але й духовного. Ідея ж виникла тоді, коли на Сході почалися буремні події, які й досі не закінчилися, на жаль. Але завдяки таким колективам та їх пісням, можна об’єднувати націю».

Те, що пісня може об’єднати людей, доводять самі учасники хорів. Так, різні за віком, професіями та життєвими поглядами, вони живуть заради творчості та не уявляють себе без колективу.

Володимир Козаченко,  учасник хору «Джерело» (Хорошів): «Мені у цьому році буде 80 років. То от як бувають у нас перериви у репетиціях і оголошують канікули, то мені дома не сидиться. Мене тягне туди, до свого колективу. Для мене важливі і пісні, і спілкування».

Валентина Скуратівська, учасниця хору «Ветеран» (Малин): «Мені буде 76 років і дуже хочу ще прожити, адже у нас скоро буду ювілей. Так от, ми будемо його святкувати, і я хочу сказати людям про те, щоб вони співали, і прожили стільки, як я. Все моє життя в хорі, бо це любов до пісні та спілкування з людьми».

Ніна Редчиць, учасниця хору «Золота осінь» (Черняхів): «Співаю у хорі 12 років. З виходом на пенсію, я сюди прийшла певно на 3-й день, адже я тут бачу гарний колектив. Ми всі різних професій та характерів, але нас об’єднує пісня».

Оцінити ж виступи аматорських колективів приїхав народний артист України Юрій Градовський.

Юрій Градовський, голова журі: «Оцінювати такі колективи і важко і водночас легко. Чому? Тому що у них співає душа. Глядач відчуває, де є фальш. А от у цих колективів фальші нема, адже це люди поважного віку, які знаються на музиці і на житті».

Вирішити, хто ж став найкращим було дійсно важко. Так, душевне виконання пісень людьми поважного віку, їх глибина, патріотизм та відданість своєму колективу зачаровували  присутніх. Та все ж переможця було обрано. Ним став колектив «Ветеран» з міста Коростишів. Символічним є й те, що саме на цьому фестивалі переможці святкували свій ювілей – 30 років від дня створення. Як зазначає керівник хору Іван Пенчев, за цей час колектив повністю оновився й поповнився молодим покоління – тим, кому за 50.

Іван Пенчев, керівник хору «Ветеран» (Коростишів):  «Хор заснований був в 1987 році. За цей час у нас змінилося 2 покоління. Сьогоднішній склад створений 6 років тому. Останнім часом до нас приходить молоде поповнення. Ну, молоде - це для мене за 50 років. Звісно, вони набагато молодші за перший склад. Ми працюємо, система репетицій – 2 рази на тиждень. Так що, як Бог дасть, то у нас ще все попереду».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі