Влада

Сухомлин про виставку у Польщі: Чекаємо пропозицій від виробників автобусів щодо знижки на закупівлю техніки для Житомира

27 March 2017, 16:39

На виставці у Польщі житомирська делегація оглянула нові моделі автобусів та чекає на пропозиції зі знижкою від виробників.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Міжнародна виставка Warsaw Bus 2017 – одна з найбільших у Європі. На ній було представлено 134 учасника. З багатьма пропозиціями ми вже були ознайомлені. Для нас виставка була корисною тим, щоб побачити світові концепти громадського транспорту, які зібрались в одному місці. Житомирська делегація ознайомилася з широким модельним рядом автобусів, їх ціновою політикою та технічними можливостями. Переговорний процес триває. Наразі ми чекаємо конкретних пропозицій від виробників автобусів щодо можливості отримати знижку на закупівлю техніки для Житомира», - сказав Сухомлин.

За словами мера, зараз ведуться переговори з китайцями щодо закупівлі електробусів та їх зборки на базі Житомирського трамвайно-тролейбусного управління, також влада веде переговори й з іншими фірмами, які займаються виробництвом сучасних автобусів, щоб придбати їх для комунального підприємства – ТТУ.

«Маршрутні перевізники працюють у комерційній зоні і їх цікавить тільки платоспроможний пасажир, ціль приватного перевізника – заробіток грошей. Більшість перевізників не інвестують гроші у відновлення рухомого складу, щоб покращити комфорт та безпеку пасажироперевезень у Житомирі. Тому ми вже всерйоз говоримо про те, щоб запустити проект по забезпеченню ТТУ низькополими автобусами та електробусами», - наголосив мер Житомира.

Нагадаємо, за інформацією міської ради мер Сергій Сухомлин та його заступник Дмитро Ткачук планували відвідати міжнародну виставку автобусів та міського транспорту WarsawBus 2017, яка проходила 22-24 березня у Польщі.

Як повідомляв Житомир.info, 17 березня мер Житомира повідомив, що влада збирається придбати близько 100 сучасних міських автобусів, бо час маршруток вичерпаний: «сарайчики на колесах» потрібно замінити на сучасні низькопідлогові автобуси.

Фото з фейсбук-сторінки Дмитра Ткачука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі