Політика

Голова Черняхівської РДА взяв участь у зібранні сіл Троковичі та Некраші

27 March 2017, 18:05

25 березня у селах Троковичі та Некраші відбулися сходи громадян, участь у яких взяли голова Черняхівської районної державної адміністрації Павло Ігнатенко, голова Черняхівської районної ради Іван Бовсунівський, депутат Верховної Ради України Павло Дзюблик та депутат обласної ради Олександр Чорноморець. На сходах сіл були присутні активні громадяни територіальних громад, яким не байдужа доля сіл, члени виконкомів, депутати районної і сільських рад.

Сільський голова прозвітувала перед своїми односельцями про те, що вдалося зробити у 2016 році та поділилася планами на майбутнє.

Після звіту сільського голови відбулося активне обговорення перспектив подальшого об’єднання у територіальні громади. Жителі сіл Троковичі та Некраші підтримали об’єднання в Оліївську територіальну громаду, до якої увійдуть села Кам’янської сільської ради (Кам’янка, Довжик, Сонячне, Новоселиця), Оліївської сільської ради (Оліївка, Піщанка, Світин) та Троковицької сільської ради (Троковичі, Некраші).

Голова райдержадміністрації Павло Ігнатенко зазначив, що реформа місцевого самоврядування необхідна, її потрібно провести, адже розширення кола повноважень, які сьогодні припадають на місця, уміння чітко та ефективно виконувати свої обов’язки, згідно Конституції України, законодавчих актів, дає можливість значно покращити життя громадян. На даний час у районі створено дві об’єднані територіальні громади – Високівська у 2015 році та Вільська у 2016 році.  У перспективі планується створення Черняхівської об’єднаної територіальної громади із центром у смт Черняхів. Звісно, хотілося б, щоб села Троковицької сільської ради були у складі даної ОТГ. Про те, об’єднання територіальних громад є добровільним. Тому саме громада зваживши всі перспективи і ризики об’єднання,  має вирішити своє подальше майбутнє.

Прес-служба Черняхівської РДА

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі