Місто

На YouTube виклали ретро-стрічку з уривками спортивно-театралізованого свята до 1100-ліття Житомира

28 March 2017, 12:44

З 28 березня 2017 на безкоштовному сервісі YouTub всі бажаючі можуть переглянути унікальний документальний фільм «Твій ювілей, Житомир», присвячений 1100-літтю міста.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав житомирський журналіст Сергій Бовкун.

«Ще один фільм-хроніка про Житомир! Унікальний документальний фільм «Твій ювілей, Житомир». Створений в 1984 році народною студією «Полісся» (Житомирський кіноклуб). Автори фільму - Ю. Птіцин, І. Мельник, Л. Скібінський, В. Беккер», - написав журналіст 28 березня.

За інформацією Сергія Бовкуна, фільм розповідає про спортивно-театралізоване свято на честь 1100-річчя Житомира, яке відбулося 16 вересня 1984 року на міському стадіоні. Звукова доріжка до фільму не збереглася, і музичний фон наклали фахівці Житомирської обласної телерадіокомпанії.

«Фільм був оцифрований і вперше показаний в телеефірі Житомирської обласної телерадіокомпанії 23 серпня 2007 року - в авторській телепередачі Віктора Бойка «Ретроспектива», - розповів Сергій Бовкун Житомир.info.

З його слів, ідея виставити для вільного перегляду ще один ретро-фільм про Житомир у нього з’явилася після запису телепередачі з Почесним громадянином Житомира Володимиром Нікуліним на студії Житомирського телебачення, який відбувся днями.

«Я дізнався, що є така стрічка, яка була репрезентована на передачі в 2007 році «Ретроспектива», вона є на сторінці Віктора Яковича Бойка (багаторічний гендиректор Житомирської обласної державної телерадіокомпанії - ред.). Але, на жаль, з вересня 2015 року, відколи фільм був викладений на YouTub, він набрав усього кілька переглядів. Я ні в якому разі не претендую на авторство чи першість. Просто розмістив її на своєму каналі, щоб цю стрічку побачило якомога більше житомирян. Може, хтось із них впізнає на кадрах своїх маму, тата чи діда», - пояснив Сергій Бовкун.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2017 року нардеп від Житомира Борислав Розенблат викупив унікальний документальний кінофільм «Житомиру –1100 літ» 1984 року, а 20-хвилинну стрічку 1983 року «Житомир. Історія міста, розказана його жителями» можна побачити у вільному доступі на каналі в YouTube Сергія Бовкуна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі