Місто

«Союз споживачів міста Житомира» хоче проводити прийоми громадян у резиденції святого Миколая

28 March 2017, 13:01

У Житомирі на майдані Корольова станом на 28 березня досі знаходиться будиночок, де під час новорічно-різдвяних свят була резиденція святого Миколая. Виявилося, що деякі громадські діячі не проти орендувати це приміщення для своєї роботи.

Як стало відомо Житомир.info, днями на ім’я секретаря Житомирської міської ради Наталії Чиж надійшов лист з таким проханням від голови міської громадської організації «Союз споживачів міста Житомира».

Так, керівник згаданої громадської організації Сергій Зайцев просить надати їм в оренду будиночок резиденції святого Миколая, аби проводити там прийоми громадян і здійснювати свою статутну діяльність. Вибір саме цієї малої архітектурної форми Зайцев аргументує «бездіяльністю резиденції святого Миколая з 20.01.2017 року». При цьому на час підготовки та проведення святкових новорічно-різдвяних заходів ГО зобов’язується «надавати приміщення для використання» за призначенням.

Зі свого боку керівник проекту «Різдвяний ярмарок» Олександр Рєвнівцев у коментарі Житомир.info розповів, що цей дерев’яний будиночок планують демонтувати і перевезти на територію КП «Парк», заразом передавши споруду на баланс цього підприємства.

«Зараз разом із КП «Парк», на баланс якого буде переданий цей будиночок, ми визначаємося щодо місяця його розміщення. Тобто хочеться, щоб він продовжував радував людей. Але оскільки його конструкція не дозволяє перевезти будиночок у цільному вигляді, то ми шукаємо тих, хто нам допоможе в його транспортуванні на територію парку. Його треба буде розібрати, бо технічно ми не можемо захватити його маніпулятором і повантажити на платформу – він дуже широкий. Ми також зараз чекаємо, коли працівники фірми, яка збирала резиденцію, зможуть приділити нам три дні на демонтаж цього будиночку та перевезення його в інше місце з повторним монтажем на території КП «Парк». А напередодні новорічних свят його знову встановимо на майдані Корольова. Наразі будиночок знаходиться на балансі ПП Fortress (підприємство, яке виступило спонсором резиденції святого Миколая у Житомирі, – ред.). Для того, щоб прийняти його на баланс міста, треба, аби виконком прийняв відповідне рішення. Тому ми хочемо передати його на баланс КП «Парк» – це буде простіше», – пояснив Рєвнівцев.

Як повідомляв Житомир.info,резиденцію святого Миколая, що працювала у центрі Житомира протягом новорічно-різдвяних свят, відкрили 24 грудня 2016 року. Зокрема 28 грудня у ній представники підприємств Житомира читали дітям казки та дарували солодкі подарунки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі