Місто

У Житомирі розглядають справу колишніх ДАІшників, які виписували протоколи на євромайданівців

28 March 2017, 16:20

Справу колишніх інспекторів ДАІ, які виписували протоколи активістам Євромайдану, розглядають у Житомирському районному суді. Сергій Прохор – один із тих, кого раніше звинувачували у тому, що він нібито не зупинився на вимогу ДАІшників під час поїздки в Межигір’я. Тоді чоловіка мало не позбавили водійських прав, втім, йому вдалось довести свою невинуватість. Тепер він потерпілий і доводить у суді, що протокол на його автомобіль виписано незаконно.

«Ніхто не залишився покараним. Довелося мені звернутись у прокуратуру, бо хтось же має понести покарання із цього приводу. Це ж усе фальшувалось. Відповідно один інспектор виписав рапорт, його потім направили із пачкою таких само рапортів в Житомир у відділ. Нас почали тягати по судах, щоб позбавити водійських прав. Я пов’язую це із тим, що я був учасником Майдану. І відповідно не один раз там паркував свій транспортний засіб. Можливо, здійснювалась якесь спостереження за учасниками, можливо, була зйомка: хто приїжджає, коли від’їжджає. І потім рапорти скинули на область, щоб притягнути до відповідальності. Це вже три роки. Мабуть 30, а може і 40 судових засідань. Спочатку мене судили, а тепер потрібно знайти винного», - розповідає Сергій Прохор.

Сторона захисту обвинувачення не визнає і вважає усі аргументи прокуратури та потерпілого безпідставними.

«Не визнає сторона захисту такі обставини, які інкримінуються моєму підзахисному - обвинувачується в тому, що він вніс завідомо неправдиві відомості до протоколу про адмінправопорушення. Дане твердження є на нашу думку незаконним. І тому ми наполягаємо на виправданні нашого клієнту. Ми почали процес заново. Це вже по другому колу розглядається справа у зв’язку з тим, що був виправдальний вирок стосовно мого клієнта. Він був скасований судом апеляційної інстанції, тобто, апеляційним судом Житомирської області, і було зазначено «відправити на новий розгляд». У зв’язку з істотними порушеннями норм КПК. Тому на даний момент ми заново встановлюємо усі обставини, які є, що дійсно мій клієнт не мав ніякого суб’єктивного умислу на внесення завідомо неправдивих відомостей. Стосовно того, що були якісь вказівки, щоб протоколи скласти на певних осіб, то таких підтверджень поки немає», - каже адвокат Віталій Галагуз.

У зв’язку із тим, що на судове засідання не з’явились деякі свідки, суддя оголосила перерву. До розгляду справи суд повернеться 4 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі