Події

Управління Держпраці визначило винних у загибелі водія в Новограді-Волинському, якого смертельно травмував кузов вантажівки

29 March 2017, 11:40

Комісія, утворена Управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з водієм Новоград-Волинської квартирно-експлуатаційної частини району.

Про це пише прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

«9 березня 2017 року, під час технічного обслуговування вантажного автомобіля, водія Новоград-Волинської КЕЧ придавило кузовом. Потерпілого виявив колега, який прийшов, почувши крик водія. Останній перебував у непритомному стані, його голова була притиснута до блоку управління підйому та опускання кузова, а тіло придавило, привареним до кузова металевим ящиком для інструменту, до повітряних ресиверів та акумуляторних батарей. Після невдалих спроб звільнити потерпілого, начальник гаражу спробував запустити механізм піднімання кузова, проте, можливо внаслідок недостатнього заповнення гідравлічної системи підйому та опускання мастилом або її розгерметизації, кузов не піднявся. На місце нещасного випадку приїхала карета швидкої медичної допомоги, лікарі якої констатували смерть водія. З-під кузова потерпілого вдалось звільнити лише працівникам Державної служби з надзвичайних ситуації, які прибули на місце події і за допомогою спецзасобів підняли кузов автомобіля», - йдеться у повідомленні.

На думку членів спеціальної комісії, самовільне опускання кузова автомобіля могло статися внаслідок негерметичності системи підйомного механізму, що підтверджується підтіканням мастила в з’єднаннях системи або через ущільнюючі сальники.

«Даний випадок вважається пов’язаним з виробництвом і береться на облік Новоград-Волинською КЕЧ району. Серед осіб, дія або бездіяність яких призвели до настання нещасного випадку комісія вбачає, безпосередньо потерпілого, який під час виконання ремонтних робіт на автомобілі з піднятим кузовом не здійснив його фіксацію від самовільного опускання, а також механіка автогаражу частини, який здійснював недостатній контроль за виконанням вимог інструкції з охорони праці працівником. Під час спеціального розслідування даного нещасного випадку фахівцем Управління Держпраці у Житомирській області було проведено позапланову перевірку Новоград-Волинської квартирно-експлуатаційної частини району, за результатами якої виявлено 6 порушень вимог законодавства про охорону праці та притягнуто до адміністративної відповідальності одну посадову особу», - зазначили в Управлінні Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, 9 березня у місті Новоград-Волинський Житомирської області рятувальники допомогли дістати тіло водія з-під кузова вантажівки, який смертельно травмував чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі