Влада

Голова Черняхівської РДА Павло Ігнатенко відзвітував на 15 сесії районної ради

29 March 2017, 11:59

28 березня 2017 року в сесійній залі районної ради під час 15 сесії Черняхівської районної ради VII скликання голова Черняхівської районної державної адміністрації Житомирської області Павло Ігнатенко відзвітував щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2016 рік.

На сесії були присутні депутат Верховної Ради України Павло Дзюблик та депутат обласної ради Наталія Рибак.

Голова райдержадміністрації Павло Ігнатенко під час виступу коротко окреслив основні напрямки проробленої роботи, досягнення та здобутки у всіх галузях району, використання бюджетних коштів, інші питання діяльності органу виконавчої влади та плани на 2017 рік.

Звертаючись до присутніх, голова РДА зауважив, що організаційно-управлінська діяльність райдержадміністрації зосереджена на питаннях покращення соціально-економічного розвитку сіл та селищ  району, на виконанні планових показників бюджету, підвищенні рівня зайнятості населення, рості інвестицій в економіку, розвитку сільського господарства та сільських територій.

За словами Павла Михайловича, в районі спостерігається позитивна динаміка розвитку провідних галузей економіки та соціальної сфери.

За підсумками 2016 року до бюджету району надійшло 39,6 млн. грн. Вагомим досягненням є те, що, район отримав на 14,5 млн. грн більше по відношенню до планових показників, виконання становить 158 %. У порівнянні з 2015 роком надходження збільшились на 59 %, або на 16,6 млн грн. За показником приросту по відношенню до минулого року район зайняв 12 місце в області.

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємств у 2016 році зріс на  14% і склав 176,4 млн грн. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій становить  1,7 мільйонів доларів США. Приріст за минулий рік - 10%.

У 2016 році сільськогосподарськими підприємствами  стовідсотково проведено  розрахунки за оренду земельних часток (паїв) на суму понад 19 млн грн. Впродовж минулого року за оренду власникам часток (паїв) виплачено 19,2 млн грн, що на 7,2 млн грн (160%) більше, ніж за 2015 рік.

На початок  поточного року значно зменшилося навантаження на 1 вільне робоче місце і становило 34 особи проти 110 осіб у 2015 році. В поточному році за кошти районного бюджету планується оздоровити в стаціонарних оздоровчих таборах Житомирської області 20 обдарованих дітей району.

Мережа медичних закладів залишилася незмінною. Медичне обслуговування жителів забезпечують територіальне медичне об’єднання, комунальна установа «Центр медико-санітарної допомоги»,  функціонує 7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини на 56 ліжок денного стаціонару, 13 фельдшерсько-акушерських пунктів та 22 фельдшерських пунктів.

За рахунок коштів обласного, місцевих бюджетів та громад в 2016 році сім’ям загиблих військовослужбовців, пораненим військовослужбовцям та учасникам бойових дій надано грошову допомогу на загальну суму 584 тис. грн.

Всі сім’ї загиблих військовослужбовців, учасників АТО забезпечені житлом. В минулому році за державні кошти на загальну суму 1,5 млн грн придбано 3 квартири сім’ям:

Фурман Ользі – 3-х кімнатної вартістю 700,2 тис. грн; 

Артемчук Тетяні – 1-кімнатної вартістю 381 тис. грн;

Рибаку Володимиру – 1-кімнатної вартістю 381 тис. грн.  

Дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо виділення земельних ділянок отримали 69 учасників АТО. Під житлове будівництво – 52, під особисте селянське господарство - 38, під ведення садівництва - 18. Земельні ділянки  були виділені: Горбулівською, Андріївською, Стиртівською, Сліпчицькою, Бежівською, Селянщинською, Пекарщинською, Троковицькою сільським радами та Вільською об’єднаною територіальною громадою.

У березні цього року проведене попереднє жеребкування щодо бронювання земельних ділянок під житлове будівництво 112 учасникам АТО. В перспективі Черняхівською селищною радою буде виготовлена відповідна документація на площу 17 гектарів землі.

В районі утворено Високівську та Вільську об’єднані територіальні громади, до складу яких ввійшли 7 сільських рад та 17 населених пунктів району загальною чисельністю 5,8 тис. чоловік. В поточному році згідно перспективного плану  планується утворити Черняхівську територіальну громаду, до якої увійдуть 2 селищні та 16 сільських рад (39 населених пунктів).

Підсумовуючи, Павло Михайлович наголосив, що незважаючи на деякі недоліки, район продовжує жити динамічним життям. Він розвивається, міцніє, збагачується, розвиває промисловість, аграрну галузь, соціальну сферу. Є багато задумів щодо вдосконалення роботи, вирішення назрілих проблем соціально-економічного і культурного розвитку району. Але втілення в життя наміченого можливе лише при умові дієвості всіх зацікавлених сторін – органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів всіх рівнів, територіальних громад.

Під час виступу голова Черняхівської районної державної адміністрації Павло Ігнатенко подякував депутатам, сільським, селищним радам, структурним підрозділам райдержадміністрації, всім установам і організаціям, всім тим, хто приклав своїх зусиль для забезпечення злагодженої роботи, підвищуючи тим самим авторитет влади району.

В обговоренні звіту голови райдержадміністрації виступили депутат обласної ради Наталія Рибак, депутат районної ради Галина Шлапак та Селянщинський сільський голова Віта Матвійчук. Було зазначено, що завдяки наполегливій та конструктивній  роботі голови РДА Павла Ігнатенка район досяг високих показників у наповненні бюджетів усіх рівнів.

Прес-служба Черняхівської РДА

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі