Місто

Головний архітектор Житомира пояснила, для чого зелений паркан по Київській, 6 закривають банерами

29 March 2017, 20:47

Зелений паркан довкола майданчика по вулиці Київській, 6, де житомирські активісти планують облаштувати сквер Героїв Небесної сотні, 29 березня робітники почали закривати банерною сіткою із логотипом і написом «Ми любимо Житомир! Житомир – це ми!». Це робиться для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд цієї частини вулиці. При цьому жодних будівельних робіт на вказаній ділянці проводити не планують.

Про це у коментарі Житомир.info розповіла заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин міської ради, начальник управління регулювання забудови міста – головний архітектор міста Євгенія Черкасова.

«Ні, там немає наразі будівництва. Просто сіткою банерною закривають будівельний паркан і те, що там за ним, – і все. Це така огорожа, аби візуально не впадало в око, що там у нас будівельний майданчик. Жодних будівельних робіт там не планується, оскільки тривають суди щодо тієї земельної ділянки. Тому спеціально зроблена легка конструкція, такий собі декор, щоби просто прикрити цей вид», – прокоментувала головний архітектор міста.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вулиці Київська, 6 у власність міста, але судові позови тих, хто хотівпобудувати магазин «АТБ», це не зупинило.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2016 року на сайті Житомирської міської ради була опублікована петиція щодо збору підписів за створення скверу героїв АТО та Небесної сотні на ділянці, де знесли «АТБ». У квітні активісти почали готувати майданчик для створення на цьому місці «Скверу Героїв України» і збирали кошти. Ввечері 29 червня на розі Київської-Театральної з’явилися чоловіки у військовій формі і поставили там залізний вагончик: вони проти скверу, бо на цьому місці можуть побудувати будинок з квартирами для учасників АТО. На розі вулиць Київська-Театральна 3 липня кілька десятків людей зібралися, щоб підтримати ідею створення на цьому місці скверу. 4 липня 2016 в прес-центрі міської ради активісти зустрічалися з мером Житомира – обговорювали долю земельної ділянки на розі Київської-Театральної. Пізніше скандальну ділянку на Київській, 6 знову огородили зеленим парканом.

У жовтні 2016 року мер Сергій Сухомлин розповів про свою заяву до прокуратури у зв'язку з погрозами «активістів», пов'язану з його відмовою обміняти ділянку на Київській, 6 на ділянку на Тетерівському бульварі.

У кінці лютого 2017 року житомиряни виграли суд по справі скандального будівництва по вулиці Київській, 6.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі