Місто

Житомирська волонтерка Толмачова вже вийшла з лікарні після поранення в АТО, її колегу Адам’яка очікує довге відновлення

30 March 2017, 11:28

Житомирська волонтерка Юлія Толмачова вже вийшла з лікарні після осколкового поранення, яке вона отримала в АТО 8 березня цього року, але їй ще належить пройти відновлення.

Про це у телефонному коментарі 30 березня Житомир.info розповіла сама Толмачова.

«Я вийшла з лікарні, хоча досі перебуваю на лікарняному і числюся в госпіталі. Зараз проходжу реабілітацію. У мене була операція в Бахмуті з вилучення осколків з голови та бороди, в Мечникова (Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова – ред.) – операція з вилучення осколків великокаліберної кулі  під оком, і в Києві була операція з вилучення останнього осколка, який не змогли дістати у Мечникова, бо він був під трійчастим нервом», - розповіла волонтерка.

Зі слів Юлії Толмачової, лікування обійшлося для неї безкоштовно, а на гроші, які перечислили волонтерці небайдужі люди, вона закупила біноклі і далекомірну сітку для бійців АТО.

«Єдине, що мені зараз належить пройти відновлення і реабілітацію, та то таке. Все нормально. У суботу їду на тиждень на відпочинок, а тоді на АТО», - розповіла волонтерка.

Толмачова розповіла також про стан свого колеги, бердичівського волонтера Сергія Адам’яка, який потрапив під обстріл разом з нею.

«У нього стан більш-менш нормальний, єдине, що йому належить довготривалий процес реабілітації, оскільки в нього був відкритий перелом зап’ястя у двох місцях зі зміщенням. Це складний перелом, поставили апарат Єлізарова і зараз почнеться тривале відновлення», - розповіла волонтерка.  

За даними сайту Бердичів діловий, на сесії 28 березня бердичівські депутати виділили на лікування Сергія Адам’яка 25 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 8 березня 2017 року волонтери Юлія Толмачова та Сергій Адам’як потрапили під снайперський вогонь в Донецькій області, їх прооперували військові медики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі