Влада

Голова Житомирської облради на зустрічі з директорами інтернатів: Уникнути процесів оптимізації не вдасться

31 March 2017, 15:21

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 31 березня зустрівся з директорами інтернатних закладів та обговорив з ними діяльність комунальних установ обласної ради.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Під час зустрічі Володимир Ширма запевнив керівників у тому, що питання оптимізації інтернатів вноситися і розглядатися на черговій сесії обласної ради не буде. Він наголосив, що будуть внесені зміни до складу робочої групи, що займається вивченням «інтернатного» питання, і до якої вже виявили бажання увійти й депутати обласної ради.

«Оновлена робоча група із залученням фахівців продовжить працювати над цим проблемним питанням, яке потребує глибшого вивчення, але ми всі маємо розуміти, що уникнути процесів оптимізації не вдасться. І не лише через недостатнє фінансування, а не вистачає 23 млн грн, а й з об’єктивних, зокрема, демографічних причин – кількість населення, у тому числі й дітей, на жаль скорочується, передусім у сільській місцевості. До того ж, більшість інтернатів не наповнені на 100%, а здебільшого лише на 80% і менше», - звернувся до керівників Володимир Ширма.

У свою чергу, директори закладів запропонували свої варіанти реформування інтернатів, зазначивши: «ми розуміємо, що процес оптимізації рано чи пізно відбудеться, і ми готові змінюватися, але підхід до цього повинен бути раціональним».

Очільник обласної ради закликав директорів до конструктивного діалогу і співпраці та підкреслив, що рішення, яке прийматиме робоча група, повинно бути виваженим, ґрунтовним, із урахуванням думок і пропозицій усіх сторін, але, найголовніше, мають бути враховані інтереси дітей.

Натомість, 30 березня голова гуманітарної комісії обласної ради, депутат Об’єднання «Самопоміч» Олега Галагуза повідомляла, що інтернатні заклади закривати не будуть.

«Ніхто інтернатні заклади закривати не буде. Це питання навіть не внесено на розгляд сесії. Треба сказати, що активісти готувалися до комісії і прийшли її зірвати, як і засідання сесії. Я, як голова комісії, показала їм порядок денний, в якому це питання відсутнє, і вони пішли», – цитувала Галагузу прес-служба ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2017 року в Житомирській області створили робочу групу, яка мала розробити план оптимізації мережі інтернатних закладів. 9 березня на сайті облради був опублікований проект рішення сесії щодо ліквідації та об'єднання комунальних інтернатних закладів. Після цього працівники закладів та батьки вихованців почали активно протестувати проти такого рішення, 17 березня з цього приводу відбулася зустріч в ОДА. 22 березня під час прес-конференції голова постійної комісії з гуманітарних питань Олена Галагуза повідомила, що збираються створити нову робочу групу з медичних працівників та експертів, які проведуть аудит всіх інтернатних закладів області. Питання реорганізації шкіл-інтернатів збиралися зняти з розгляду сесії.

 

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі