Культура

Стало відомо, які писанки від Житомира та Бердичева поїдуть на Всеукраїнський фестиваль до Києва

2 April 2017, 16:15

Величезну великодню писанку від Житомира на Всеукраїнський фестиваль писанок, який відбудеться 8 квітня 2017 року на Софійській площі у Києві, розмалювала житомирська художниця Ольга Дідківська.

У коментарі Житомир.info 31 березня вона розповіла, що її писанка заввишки 90 см має назву «Софія», на ній зображені храми України. Над роботою художниця працювала майже місяць.

Тим часом бердичівські ЗМІ повідомляють, що їхнє місто на фестивалі представлятиме писанка викладача Бердичівської художньої школи Ірини Ніколайчук. Мегаписанка художниці схожа на земну кулю з багатьма вікнами у країни та міста.

На сайті МoeМisto.ua зазначається, що наймасштабніший «Всеукраїнський фестиваль писанок» та арт-перфоманс «585 Художників» пройде з 8 по 23 квітня у Києві на Софійській та Михайлівській площах, а також Володимирському проїзді. На заході виставлять 374 писанок, розмальованих дорослими, та 111 дитячих писанок-мальованок.

Нагадаємо, у 2012 році на подвір'ї Свято-Преображенського собору в центрі Житомира почали розписувати макет гігантської писанки, яку пізніше виставили на Майдані Незалежності у Києві.

Як повідомляв Житомир.info, 29 березня 2017 року в одній з житомирських кав’ярень для дітей відбувся майстер-клас з писанкарства.

Писанка викладача Бердичівської художньої школи Ірини Ніколайчук

Писанка житомирської художниці Ольги Дідківської/ фото надані авторкою

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі