Влада

Віце-прем’єр-міністр пообіцяв восени спільно з житомирянами проінспектувати виконання ремонту доріг

3 April 2017, 15:11

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко пообіцяв спільно з житомирянами проінспектувати ремонт доріг, на які закладені кошти в бюджеті Житомирської області, та нагадав, що розбудова дорожньої інфраструктури в Україні – головний пріоритет 2017 року.

Про це Геннадій Зубко заявив в ефірі місцевого телеканалу – повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Житомирщина має відчути в першу чергу якість від ремонту доріг за рахунок можливостей, які пов’язані із бюджетом та проектами, які сьогодні мають бути впроваджені. Зокрема, 18 січня Житомирщина вже отримала зелене світло на реалізацію інфраструктурного проекту з реконструкції ділянки на трасі Київ-Чоп загальною вартістю 1009 млн грн», - повідомив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр зауважив, що якісний ремонт магістральних доріг Житомирщини сприятиме розвитку місцевого бізнесу.

«Вже цього року будуть створені нові підприємства, зокрема новий меблевий комбінат, вкладаються інвестиції в індустріальний парк «Коростень», а це конкуренція роботодавців за нову робочу силу. Тому, дороги – це питання номер один, треба рухатись у цьому напрямку», - підкреслив Зубко.

Він також наголосив, що на Житомирщині йде реалізація спільних проектів з міжнародними організаціями.

«Результати впроваджених реформ в Україні мають ефект – нам повірили міжнародні партнери і донорські організації. Влада як на центральному рівні так і на місцевому домовляється про  реалізацію на Житомирщині багатьох спільних проектів. Кошти від Світового банку в розмірі 40 млн.дол. на «Житомирводоканал», кошти від ЄБРР. За рахунок допомоги відбувається модернізація обладнання котелень, ремонт мереж, зменшення втрат і встановлення ІТП, які будуть регулювати температуру і зменшувати тариф на комунальні рахунки споживачів», - підкреслив Геннадій Зубко.

Також в 2017 році на Житомирщині 10 соціальних закладів, зокрема – дитячі садки та школи, будуть утеплені за рахунок допомоги від НЕФКО (Північна Екологічна Фінансова Корпорація). За рахунок проекту Швейцарського бюро співробітництва у співфінансуванні з місцевою владою Житомира на загальну суму 15,1 млн швейцарських франків, відбудеться термомодернізація дитячих садочків та реконструкціякотеленьбудинків з переведенням їх на альтернативне паливо. Проект наразі впроваджується.

«Міський голова Житомира спільно з міською радою розробив план і ці кошти вже залучені. Вони будуть надаватися тим, хто створив ОСББ та взяв будинок у своє управління. Також сьогодні хочу привітати Житомир зі створенням комунального підприємства по сонячній енергетиці, яке за допомогою уряду Словенії, побудує сонячні електростанції (10-ти мегаватні) на околиці Житомира. Фінансування передбачає 3 млн євро – грант плюс пільговий кредит на 6 млн євро», - зазначив Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, віце-прем’єр-міністр називав Житомирську область серед лідерів в об’єднанні територіальних громад, яка отримують значні ресурси для розвитку: за рахунок об’єднання 32 громад, область отримала державну субвенцію у 160 мільйонів гривень на 2017 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі