Влада

Причина скорочення рейсів електрички Житомир-Київ – не лише в нерентабельності, - заступник мера

4 April 2017, 10:26

Основна причина скорочення рейсів електрички «Житомир-Київ» - це відсутність компенсацій за пільгове перевезення.

Про це на своїй сторінці у Facebook 4 квітня написав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, який курує питання транспорту.

«Вчора багато мешканців #Житомир'а були неприємно розчаровані, не скориставшись послугами електрички. Без будь-яких попереджень #УкрЗалізниця скоротила ранкові рейси в понеділок. Озвучена коростенською філією версія, що це рішення з Києва і причина: мала кількість пасажирів. Насправді ж нерентабельними пасажирські перевезення на залізниці були завжди і це ні для кого не стало новиною. Але є інші пояснення. Основна проблема це - відсутність компенсацій за пільгове перевезення!», - написав Ткачук.

Посадовець пояснює: другий рік поспіль з держбюджету немає жодних субвенцій по пільговому перевезенню. Це стосується і послуг залізниці, і Укртелекому, і маршрутних таксі, і комунального електротранспорту.

«Скасування окремих рейсів, відмова запускати дизель-потяги для дачників - це форма тиску для того, щоб з міського бюджету почали оплачувати вартість проїзду пільгових категорій громадян. Ціна питання майже 3,5 млн грн на рік. І це лише по залізниці. Для порівняння: ЖТТУ не доотримує компенсації за перевезення пільгових категорій громадян на суму 60 млн грн щороку», - написав Дмитро Ткачук.

На його думку, подібні проблеми існуватимуть доти, доки не припиниться політика популізму в державі.

«Пільги встановлюють у Верховній Раді та Кабміні, а оплачувати їх повинні з місцевих бюджетів», - резюмує заступник міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2017 року електричку Житомир-Київ без попередження перевели на весняний графік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі