Місто

Укрексімбанк збирається повернути Житомиру ділянку на Старовільській, де знесли аварійний будинок

4 April 2017, 12:26

ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України»  погодився повернути Житомиру земельну ділянку на вулиці Старовільській, 28.

Про це на сесії 4 квітня повідомив мер Сергій Сухомлин, розповідаючи про свою зустріч з керівництвом Укрексімбанку.

«Домовленість наступна: вони приймають рішення про те, що повертають земельну ділянку місту, а місто повертає їм кошти. Вони пообіцяли впродовж місяця прийняти рішення про повернення земельної ділянки громаді Житомира», - пояснив Сергій Сухомлин.

Місто має повернути банку сплачені 17 червня 2013 року 1 млн 960 тис. грн.

Депутати проголосували за направлення офіційного листа Укрексімбанку щодо повернення у власність міста земельної ділянки.

Нагадаємо, столітній будинок-фантом на вулиці Старовільській у Житомирі знесли в січні 2013 року.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про те, що аварійний житловий будинок № 28 на вулиці Старовільській до березня 2012 року потрібно розібрати, а мешканців - відселити, виконком Житомирської міськради ухвалив 15 грудня 2011 року.

Одноповерховий 8-квартирний будинок 1917 року побудови був визнаний старим ще в 1979 році. У ньому були зареєстровані 26 громадян, фактично проживали тільки 7 чоловік.

У березні 2012 року на нараді з благоустрою та озеленення населених пунктів Житомирської області губернатор Сергій Рижук повідомив журналістам, що на місці руїн будинку на вулиці Старовільській в Житомирі нічого будувати не будуть, а зроблять сквер.

24 січня 2013 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за те, щоб землю під аварійним будинком віддати «Укрексімбанку» в обмін на майже 2 млн грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі