Економіка

Житомирська область – на третьому місці в Україні за вартістю «борщового набору»

5 April 2017, 09:22

У Житомирській області станом на 27 березня вартість «борщового набору» склала 22,24 грн, тоді як середнє значення показника по Україні становить 25,09 грн.

Про це 4 квітня повідомив сайт управління агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

«Згідно зведених Українським науково-дослідним інститутом продуктивності АПК оперативних даних, Житомирська область посідає третє місце в державі за мінімальною сукупною вартістю основних овочів «борщового набору» (по 1 кг картоплі, капусти білокачанної, моркви, буряка столового, цибулі ріпчастої) – 22,24 грн, тоді як середнє значення показника по Україні становить 25,09 грн», - інформує управління.

На сайті зазначається, що науково-дослідний центр «Поліськагропромпродуктивність» разом із Головним управлінням ветеринарної медицини Держпродспоживслужби у Житомирській області постійно узагальнює результати моніторингу мінімальних цін на 28 продовольчих ринках, 68 % яких знаходиться у районних центрах і 32 % – у містах.

«Станом на дату останнього моніторингу (від 28 березня 2017 року) сукупна вартість 46 обстежуваних продуктів відповідно до норм споживання для працездатного населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 780 по Житомирської області становила 920,42 грн», - інформує сайт управління АПК. 

Як повідомляв Житомир.info, порівняно з сусідніми Вінницькою, Київською, Рівненською та Хмельницькою областями на Житомирщині найдорожчий хліб, свинина й ковбаса (інфографіка).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі