Політика

Віталій Журавський: Діти варті кращого і багатшого дитинства. Я фактично роблю те, що повинна робити держава

6 April 2017, 13:19

4 квітня для багатьох дітей Житомирської області стало особливим днем. Адже вони отримали в подарунок трохи щасливого дитинства. Спортивні та дитячі майданчики, дошка для класу, призи за участь у конкурсах та багато позитивних емоцій – ось що очікувало на дітей Житомирщини у цей весняний сонячний день.

Коростишів

Справами Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, що у Коростишівському районі, Віталій Журавський опікується вже не один рік. Постачає медикаменти, харчові продукти, частково допомагає з ремонтом.

«У цій школі живуть і навчаються діти з особливими потребами. У кожного з них різні долі. Є такі діти, чиїх батьків позбавили батьківських прав за рішенням суду. Є діти, від яких відмовилися через певні відхилення у психічному здоров’ї. Є також і діти-сироти. Але всім їм батьків замінила ось ця школа-інтернат. Її директор – дуже порядна людина. Він просив допомогти зі спортивним майданчиком для своїх вихованців, і я відгукнувся на його прохання, адже допомагати дітям, від яких відвернувся світ, – найвища мета. Ми встановили найкращий у Житомирській області спортивний тренувальний майданчик. Для унікальних дітей – унікальний подарунок», – зазначив меценат школи-інтернату Віталій Журавський.

На свято зійшлася вся школа. Розпочав відкриття спортивного майданчику архієпископ Української Православної Церкви Нікодим. У молитві він просив у Бога, щоб оберігав дітей від травм на спортивному комплексі. Після того, як меценат урочисто перерізав стрічку, розпочалося, власне, саме святкування. Були запрошені спеціальні гості – переможці чвертьфіналу телешоу “Україна має талант”, Новоград-Волинська команда зі стріт-воркауту “Strong Spirit”. Хлопці показали дітям неперевершений майстер-клас із трюками на турніках. Школярі були у захваті. По закінченні виступу гості залучили до дійства і самих дітей – провели спортивні міні-змагання. Перший конкурс був проведений серед хлопців і називався “Планка”. Другий – для дівчаток, зі своєрідною назвою “Стілець”. Та найважчим був третій конкурс, тому участь у ньому брали лише найсильніші хлопці школи – підтягування на нових турніках. У кожному з конкурсів визначалася трійка переможців, яких нагородили дипломами та призами. Подарунком за перше місце став набір для настільного тенісу, за друге – напульсники, а за третє – еспандер.

«Ми мріяли про цей спортивний майданчик більше десяти років. Але завдяки Віталію Журавському ми змогли здійснити цю мрію за місяць. Ми з дітками брали активну участь у встановленні майданчику і уявляли, яким прекрасним буде день відкриття і подальші заняття вже безпосередньо на ньому», – розповів директор Коростишівської школи-інтернату Віталій Макарчук.

Новосілки, Черняхівського району

Наступним місцем для здійснення дитячої мрії був дитячий садок у селі Новосілки Черняхівського району. Там Віталій Журавський подарував дитячий майданчик дошкільнятам. Жителі села довго чекали, щоб хтось відгукнувся на їх потребу, назбирали більше 60 підписів.

На відкриття майданчику зібралися батьки з дітьми і вихователі дитячого садка. Зустрічали мецената з хлібом-сіллю, а дітки навіть прочитали вірш, присвячений цій події.

«Більше десяти років ми знаємо його благодійницьку і подвижницьку діяльність. Дедалі більше пізнаємо його людяність, доброту, велике серце. Віталій Станіславович усього в житті досягнув сам і хоче, щоб люди, які його оточують, жили краще. За це ми і поважаємо його. Він справжній патріот своєї Батьківщини, адже серце у нього болить і переживає за людей. І ми вдячні, що він відгукується на наші потреби», – зазначив у своїй урочистій промові голова Черняхівської селищної ради Іван Бабіцький.

Діти були дуже задоволені подарунком і відразу після перерізання стрічки побігли випробовувати кожен елемент дитячого майданчика.

Хорошів

У Хорошеві школярі також відзначали невеличке свято. Всією школою зібралися, щоб урочисто відкрити спортивний майданчик і подякувати спонсору цього заходу.

«Одного дня я звернувся з проханням про допомогу з облаштуванням спортивного майданчика до Віталія Станіславовича, а ви знаєте, що він випускник нашої школи. Пан Віталій швидко відгукнувся і за короткий термін майданчик було встановлено», – відмітив під час виступу директор школи Олександр Корнійчук.

На дітей чекав виступ команди зі стріт-воркауту “Strong Spirit”. Після цього школярі із задоволенням брали участь у спортивних конкурсах. Особливо порадували хлопці, які в останньому конкурсі на підтягування показали несподівано чудові результати. Діти були надзвичайно задоволені подарунком і обіцяли систематично займатися на спортивному комплексі.

Нова Борова

Вже у другій половині дня Віталій Журавський відвідав ліцей у Новій Боровій, де подарував дітям 3-Б класу шкільну дошку. Здавалося б, що такого у звичайній шкільній дошці? А вона унікальна тим, що на ній можна малювати навіть маркерами. Це вже друга дошка, придбана меценатом лише цього року.

«Суть проблеми в тому, що наші школи взагалі не фінансуються державою. Вони отримують гроші тільки на зарплати. Все інше лягає на плечі батьків або спонсорів. І коли до мене звертаються по допомогу, ми з моєю командою вивчаємо питання і, за можливості, його вирішуємо», – розповів Віталій Журавський.

«Ми з Віталієм Станіславовичем співпрацюємо вже досить давно. І це не перша подібна акція. Вони вже стали доброю традицією поступового поповнення нашої матеріальної бази. Почалося все зі встановлення у школі котлів. Тоді нам це було вкрай необхідно. Ми вдячні, що Віталій Станіславович залишається вірним своїм принципам і продовжує систематично займатися благодійницькою справою», – зазначила директор ліцею Наталія Герасимчук.

Цей день запам’ятається дітям як свято, на якому здійснюються мрії. Не кожен розуміє, що будувати майбутнє України потрібно, починаючи з наших дітей.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі