Місто

Житомирська влада планує розпочати реконструкцію набережної в парку культури та відпочинку

7 April 2017, 09:30

Група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів.

Про це 5 квітня розповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info. Заступник мера зазначив, що концепція у нинішньому її вигляді ще не затверджена, але деякі напрацювання вже можна продемонструвати.

«Вже працюють проектанти, це те, що вони вже видають. Це перші етапи створення маршруту: пішохідний міст та набережна. Червона лінія – це той маршрут, яким люди будуть йти. Після цього рухаємось до річки Кам’янки. Дуже цікавою буде локація, так званий «острівець». До речі, раніше був острів, його підмило і приєднало до основної частини. Зараз там хащі, вони не впорядковані, там є якісь самовільні городи, але фактично там кущі. І навіть коли я був дитиною, там можна було гуляти, то на сьогоднішній день це неможливо. Воно заросло. Там ми хочемо зробити декілька спортивних атракцій, зон для відпочинку. Тут є концепції лабіринту, але ще невідомо, чи він там буде. Як бачите, по всьому ходу маршруту будуть облаштовані і зони відпочинку, і вбиральні», - сказав Матвій Хренов.

Загалом, за прогнозами заступника мера, на втілення проекту може піти до п’яти років. Втім, вже зараз спеціалісти візуалізували попередній вигляд набережної поблизу пішохідного мосту в парку культури та відпочинку імені Гагаріна.

«Це концепт набережної, якою ми хочемо її зробити. Під мостом – зона активного дозвілля. Ось так буде виглядати наша набережна. Це нормальний, сучасний підхід, зручна для людей, людиноорієнтована. Там буде зручно гуляти, сидіти, відпочивати з дітьми.  Це буде впорядкована набережна із зонами тихого відпочинку, гарно впорядкована, із зонами активного відпочинку. Доступність там буде певним чином обмежена, бо географічно це внизу. Тобто, треба буде спуститись. Звичайно, що в першу чергу воно буде розраховано для молоді, для активної молоді. Там буде передбачена спортивна локація: скейт-парк, роллердром, де люди зможуть активно проводити час. Мені здається, що це буде гарно та красиво», - вважає заступник мера Житомира.

До розробки концепції, окрім місцевих архітекторів, залучили також і спеціалістів Київського архітектурного бюро.

Загалом спеціалісти навіть готові вирішити проблему забудови берегової лінії Тетерева.

«Так дійсно, ми знаємо, що є проблеми із забудовою. Але вони мають усі документи і ми не можемо сказати: «Візьміть і знесіть». Але будь-яка проблема – це можливості. Завдяки цьому ми можемо зробити частину маршруту по річці. Конструктивно це можливо, і я вас запевняю, що це буде дуже гарно. Частина буде йти просто по воді. Я не знаю, яким буде конструктивне рішення, це буде понтонна якась частина або жорстко фіксована. І навіть були пропозиції проектантів, я не знаю, чи ми на цьому зупинимось, зробити там навіть зони відпочинку із лавками», - сказав Матвій Хренов.

Повністю програму дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі