Місто

Марина Порошенко привезла у Житомир «Книгу Миру», а донька військового прочитала їй свій вірш-молитву

7 April 2017, 15:21

Дружина президента України Марина Порошенко 7 квітня презентувала у Житомирі загальнонаціональній проект «Книга Миру».

У Житомирському екологічному ліцеї №24 вона зустрілася з дітьми учасників АТО, щоб продовжити заповнення сторінок дитячої «Книги Миру».

«Дякую, що ви доєдналися до нашого проекту, започаткували ми його роки тому, після сумних подій, які розпочалися на території України, коли наші тоді ще мирні громадяни вимушені були піти захищати кордони нашої країни, нашу незалежність і цілісність. Тоді ми відчули дійсно, що найбільш незахищена верства населення – це наші діти українські, тому що вони вперше в житті відчули, що таке війна не на словах. Вони відчули і побачили це у своєму житті. Вони очікують батьків і мам, які йдуть захищати кордони нашої держави. Коли дітки з усіх куточків нашої країни записують слова про мир у цю книгу – це є своєрідна молитва за мир. Я впевнена, що вона буде почута, і завдяки цій молитві дитячій швидше настане мир у нашій державі. Коли вона вже буде заповнена, я сподіваюсь, що це буде таким своєрідним послом миру у всьому світі. Щоб ця книга, подорожуючи різними країнами світу, показувала, наскільки ми миролюбива нація», - сказала Марина Порошенко.

До заповнення альбому долучилося 15 дітей, які вклеювали свої родинні фото і писали побажання. Учениця ліцею № 24 прочитала свій вірш-молитву, а потім поспілкувалася з першою леді.

«Марина Порошенко сказала, що дуже їй сподобався вірш, побажала удачі, щоб ми берегли один одного родиною своєю. Це така честь для мене, дуже приємно, я навіть не мріяла, що таке може бути», - розповіла Ганна Литвинчук.

Дівчинка також поділилася, як переживає, коли тато-військовий, який самотужки виховує її з молодшим братом, від’їжджає в АТО.

«На фотографії, яку я вклеїла, зображена моя родина, мій тато, мій молодший братик. Мій тато – це для мене най-най людина, мами у нас нема, дуже рідко його бачу, і дуже хотіла б прокидатися у мирній, тихій оселі разом з ним. Він військовий, вже понад 7 разів був там і зараз знову збирається туди. Я хвилююсь, плачу, чекаємо його завжди і навіть не думаємо, що він може не повернутися. Все буде добре. Він – живий і це – найголовніше», - сказала Ганна Литвинчук.

Житомир став 12-м обласним центром, який долучився до проекту «Книга Миру». Свої записи у книзі вже залишили діти з Тернопільської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Миколаївської, Івано-Франківської, Черкаської і Чернігівської областей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі