Культура

Житомирянин Олександр Воєвуцький написав пісню, яка увійшла до нового альбому Ірини Білик

7 April 2017, 21:01

Пісня «Не питай» житомирського композитора Олександра Воєвуцького, що увійшла до нового альбому народної артистки України Ірини Білик «Без гриму», була написана близько чотирьох років тому і спочатку мала російськомовний текст.

Про це Житомир.info розповів сам Олександр Воєвуцький.

«Пісня була написана, наскільки я пам’ятаю, 3-4 роки тому. Але написана була з російськомовним текстом… І чекала разом із іншими піснями свого виконавця. А більше року тому при зустрічі з Ірою я сказав їй про те, що люди сумують за її україномовними піснями, що я хочу написати для неї українську пісню. Іра погодилася. І коли я почав переглядати свої старі записи, натрапив на цю пісню і почув у ній Іру, оскільки вже більше її знав і розумів, що потрібно саме їй. Уявляючи собі, як Іра виконує цю пісню, я написав атмосферний український текст, а після цього трішки підправив і музику під нього», – пригадав автор.

«Не питай» стала однією з дев’яти пісень, які увійшли до нового альбому Білик під назвою «Без гриму». Над цією добіркою виконавиця працювала понад 10 років. Майже два з них залишалася невиданою й пісня Воєвуцького. Власне, фінальну версію свого дітища композитор почув лише 6 квітня цього року під час акустичного концерту-презентації «Без гриму» в ефірі телеканалу «M1».

«Ця презентація була дуже довгоочікуваною. З того часу, коли я передав Ірі пісню «Не питай», пройшло вже багато часу – і я щомісяця її запитував: «Ну, коли вже?» Іра відповідала: «Не питай нічого». Казала, що вона готує альбом. А потім якось вислала мені короткий фрагмент запису зі студії і сказала, що вже скоро… Повну версію пісні я, так як і усі, вперше почув на презентації альбому… Я щасливий, що пісня отримала своє життя!» – каже Олександр.

«Не питай» – не перша пісня, яку Воєвуцький створив для Білик. У грудні 2013-го вийшла композиція «Таксі», відразу ставши хітом. А в ніч на Новий 2015 рік на телеканалі «Україна» прозвучала «Я влипла» з мюзиклу «Аліса в країні чудес» – її Олександр написав у співпраці з композитором Геннадієм Крупніком.

«Крім «Таксі» і «Не питай», є ще дві мого авторства, які Іра ще не опублікувала… Я з нетерпінням чекаю їх у виконанні Іри… Є також ще дві пісні, де я являюсь автором тексту, а автором музики Геннадій Крупнік. Одну з них Іра виконувала у телевізійному мюзиклі «Аліса в країні чудес», а інша ще також чекає свого часу…» – продовжує Воєвуцький.

Зазвичай житомирян сам пропонує свої пісні народній артистці. Так було у випадку з «Таксі» та «Не питай».

«Але є одна пісня, яку я написав на прохання Іри. Вона зі мною поділилася своєю душею, розповіла про те, що вона відчуває, про що думає, що переживає і про що хоче просто прокричати зараз… і я настільки відчув це все на собі, що на два дні просто став кимось іншим з цими усіма переживаннями. І написав пісню, почувши яку Іра сказала: «Це краще, що зі мною відбулося за останні декілька років». Вона її одразу записала. Просто сама пісня дуже драматична для радіо-формату, як сказали музичні радіо-редактори, тому Іра її досі не опублікувала».

В основі тандему Білик і Воєвуцького – взаєморозуміння на рівні відчуття музики. Тому, на випадок чого, їй не доводиться подовгу пояснювати, як і що змінити в пісні, йому ж – переживати нестерпні муки творчості, аби догодити Примадонні.

«Ми з Ірою розуміємо один одного майже без слів. Так, у пісні «Таксі» Іра взагалі не змінювала нічого. В «Не питай» ми трішки скорегували гармонію куплетів і змінили одне слово. Просто, якщо у пісні є душа, то технічні деталі швидко вирішуються, а якщо нема – то технікою її не створиш», – пояснює Олександр.

На сьогодні пісні його авторства виконує не лише Ірина Білик. Воєвуцький написав уже близько сотні пісень для різних українських і російських зірок.

«За останні років п’ять я написав тексти пісень для великої кількості артистів. Це Філіп Кіркоров, Григорій Лепс, Тая Повалій, Лайма Вайкуле, Жасмін, Наташа Могилевська, Оля Полякова, Віталій Козловський, Вадим Козаченко та багато інших. Також я виступив автором усіх текстів у мюзиклі «Аліса в країні чудес», де виконавцями моїх пісень були Потап і Настя, Анастасія Стоцька, Джамала, Іра Білик та інші. Загалом, у моєму «багажі» пісень, які виконують артисти, вже близько 100 штук. І я не зупиняюся! Зовсім скоро будуть нові прем’єри» – зауважує житомирянин.


Фото зі сторінки Олександра Воєвуцького у Facebook


Трек-лист альбому «Без гриму» Ірини Білик/ фото із соцмереж

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі