Події

На землях Малинської міськради згоріло півгектара сухої трави, а в Олевському районі зайнявся торф

10 April 2017, 14:37

Минулої доби на землях Малиської міськради згоріло 0,5 га сухої трави та чагарників, а в Олевському районі згоріло 0,2 га торфу.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«9 квітня о 15:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території у м. Малин. Рятувальникам зателефонували випадкові перехожі, які побачили, що вогонь поступово наближається до приватних житлових будинків. Вже на місці виклику рятувальники з’ясували, що на землях Малинської міської ради горить суха рослинність та чагарники на площі біля 0,5 га. Вогонь поступово наблизився до житлових будинків на відстань біля 50 м. Рятувальники пожежу о 15:35 локалізували та о 17:05 – ліквідувати. Вогнем знищено 0,5 га сухого трав’яного покриву та чагарників. Вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на приватні житлові будинки. Загиблих і травмованих немає», – йдеться у повідомленні.

Того ж дня о 13:50 у селі Рудня Озерянська Олевського району вогнеборці 40-го професійного пожежного посту смт Новоозерянка залучалися до ліквідації займання осередку торфу на землях запасу Олевської територіальної громади.

«О 14:30 пожежу локалізовано та о 19:10 – ліквідовано. Вогнем знищено торф на площі 0,2 га. Загиблих і травмованих не має. Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями», – уточнюють у прес-службі ДСНС Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби, з 2 на 3 квітня, на території області виникло 17 пожеж в екосистемах – вигоріло 35,5 га трав'яного настилу і торфу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі