Культура

В рамках фестивалю АТОМ житомирянам прочитають лекції про оптичну реальність та «антисексуальну контрреволюцію»

11 April 2017, 16:51

У рамках фестивалю експериментальної музики та сучасного мистецтва АТОМ, який пройде з 20 по 22 квітня в Житомирському музеї космонавтики ім. С. Корольова, відбудуться лекції психолога й фотографа, киянина Костянтина Рудешка та філософа, викладача Києво-Могилянки Вахтанґа Кебуладзе.

Безкоштовні лекції пройдуть у суботу, 22 квітня 2017 року, в Житомирському музеї космонавтики.

Денні лекції - 22.04.2017 (субота) 13:00
------------------------------------
Костянтин Рудешко (Київ) - Оптическое искусство [оп-арт], или реальна ли "реальность"?
------------------------------------

У минулому - дипломований психолог, фотограф з багаторічним досвідом - Костянтин Рудешко, в даний час є одним з кураторів та художник мистецького проекту «Альянс 22». Працює на стику оп-арту і абстракції.
Роботи Костянтина неодноразово експонувалися на виставках у Великобританії, Швейцарії, Польщі. Співпрацює з видавничими будинками: Hachette Filipacchi Presse, SPN Media, Condé Nast. Учасник численних фестивалів фотографії та візуального мистецтва. Розробив серію робіт з використанням перфорації в контексті програми «Марки».

На фестивалі АТОМ Костянтин Рудешко з лекцією "Оптическое искусство [оп-арт], или реальна ли "реальность"?"

Вхід безкоштовний.

Денні лекції - 22.04.2017 (субота) 15:00
------------------------------------
Вахтанґ Кебуладзе (Київ) - Антисексуальна контрреволюція.
------------------------------------

Вахтанґ Кебуладзе - філософ, перекладач, поет, публіцист та викладач Київського національного університету імені Тараса Шевченко та Києво-Могилянської Академії - на фестивалі АТОМ у житомирському Музеї Космонавтики з лекцією "Антисексуальна контрреволюція." Вхід безкоштовний.

«Антисексуальна контрреволюція виявляє через радикалізацію деякі антисексуальні риси самої сексуальної революції. Природність людської сексуальності не можна звести до безпосередньої тваринності. Сексуальність завжди опосередкована культурою. Людина майже ніколи не реалізує чуттєвий потяг відразу, як він виник. Затримка реалізації сексуального потягу сама по собі є доволі складною системою різноманітних ритуалів, головним із яких є флірт. А флірт завжди реалізується через примхливе плетиво культурних кодів.

Емансипація сексуальності у сексуальній революції була щільно пов’язана з емансипацією жіночості, зі стиранням меж між жіночим та чоловічим – довгі волосся у хлопців, чоловічий одяг у жінок. Але чи не призводить таке стирання меж між статями до втрати сексуальності як такої? Якщо центральний чоловічий образ сексуальної революції – це юнак з довгим, як у жінки, волоссям, але часто-густо з вторинними статевими ознаками у вигляді, скажімо, бороди, то центральний образ антисексуальної контрреволюції – це істота, позбавлена чітко виражених статевих ознак. Стать подолана, секс – то просто забаганка!».

Нагадаємо, 20-22 квітня в Житомирі вдруге відбудеться фестиваль АТОМ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі