Суспільство

«Конгрес Солідарності Азербайджанців України» надав благодійну допомогу дитячому санаторію

12 April 2017, 15:01

У Житомирі відбулася чергова благодійна акція. Представники громадської організації «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» відвідали обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег», щоб подарувати побутову техніку та солодощі для дітей, які оздоровлюються там.

Благодійний захід  спрямований на зміцнення дружби двох братніх народів : України та Азербайджану. За словами організаторів Ольги та Ільгара Мамедових вони, як ніхто розуміють українців, тому мають підтримувати один одного.

«Зараз складний для України час, багато сил і ресурсів спрямовані на зміцнення армії, на допомогу військовим, тому ми теж не залишаємося осторонь, багато допомагаємо. У нас схожі історії. В Азербайджану анексовано 20% території, а сотні тисяч азербайджанців стали біженцями. Тому нам знайома ситуація з анексією та переселенцями, через це ми зобов'язані допомагати Україні і морально, і матеріально, і підтримувати всіляко військових, сім'ї загиблих, дітей з особливими потребами. Тому сьогодні ми приїхали в цей дитячий санаторій, щоб подарувати необхідну побутову техніку і порадувати солодкими подарунками дітей. Пральна машина, яку ми подарували, завжди спростить і прискорить роботу персоналу, а солодощі та інші смаколики неодмінно порадують дітей», – сказав голова громадської організації «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» Ільгар Мамедов.

Оскільки діти, які знаходять на оздоровленні в санаторії перебувають там досить тривалий термін, то пральна машинка стане у нагоді.

«Сьогодні до нас завітали благодійники – представники громадської організації “Конгрес Солідарності Азербайджанців України, які подарували нашому закладу пральну машинку та привезли дітям солодощі: печиво, соки, цукерки. Дуже приємно, що знаходяться такі добрі люди, все-таки, в нашій країні. Які добрі до наших дітей і добрі до нас, роблять подарунки. І ми дуже щиро вдячні ним, що нас не забувають», – сказала головний лікар обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег» Людмила Кириєнко.

Цю Акцію організатори приурочили четвертій річниці діяльності організації «Конгресу Солідарності Азербайджанців України».

«Наша організація була створена до 90-річчя Загальнонаціонального Лідера Гейдара Алієва. У травні цього року ми будемо відзначати чотири роки організації. Тому сьогоднішня акція приурочена до 94-річчя Загальнонаціонального Лідера Азербайджанського Народу Гейдара Алієва і 4-річчю заснування організації. Ми регулярно допомагаємо військовому госпіталю, українським військовим, їх дітям, сім'ям загиблих в АТО, дітям з особливими потребами та дітям-сиротам. За ці роки «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» отримав грамоти, подяки та медалі», – додав Ільгар Мамедов.

Прес-служба громадської організації «Конгрес Солідарності Азербайджанців України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі