Культура

Серед переможців міжнародного художнього конкурсу в Житомирі – п’ятеро дітей із Литви

13 April 2017, 14:42

У Житомирі відзначили переможців міжнародного художнього конкурсу «Яка прекрасна наша планета», що відбувся з нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики у Музеї космонавтики. П’ятеро з десяти переможців є дітьми з Литви.

Про це Житомир.info розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Загалом, маємо десять переможців, тобто п’ять дітей із Литви та п’ять – з України. Також були спеціальні призи від Музею космонавтики ім. С. П. Корольова, який отримала дівчинка-житомирянка, та від Фонду родини Розенблат – його узяла теж українка», – уточнила Ірина Ковальчук.

За інформацією прес-служби Житомирської мерії, для участі у конкурсі було подано більше 600 робіт, з яких 260 з інших країн.

«Особливістю цьогорічного конкурсу стало те, що всі роботи були представлені в одній номінації – цифрове мистецтво. Участь у конкурсі взяли роботи, виконані за допомогою графічних програм», – йдеться у повідомленні.

Конкурс відбувався другий рік поспіль за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради. Від управління для переможці отримали комплекти футболок і сувеніри.

«Футболки унікальні – виготовлені в кількості 20 екземплярів, а їх дизайн розробив відомий житомирський митець», – цитує прес-служба начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Довідково. Міжнародний конкурс у місті Житомирі був започаткований два роки тому. Він став результатом початку співпраці між Житомирським музеєм космонавтики та Литовським музеєм космології.

СПИСОК ПЕРЕМОЖЦІВ

Деякі роботи переможців конкурсу

Автор: Mariana Šeina


Автор: Karolis Kulevičius


Автор: Gabrielius Cesiūnas


Автор: Lera Romanova


Автор: Карина Альтовська


Автор: Дар’я Куровська


Робота Єлизавети Юзепольської «Вона була першою», що здобула спеціальний приз Фонду родини Розенблат

Фото з сайту Житомирської міської ради

Як повідомляв Житомир.info, на відзначення Дня космонавтики 12 квітня у Житомирі поклали квіти до пам’ятника Сергію Корольову та продефілював військовий оркестр. Того ж дня у Житомирському військовому інституті відбувся з’їзд творчої молоді, а на вулиці Михайлівській провели кольоровий арт-фестиваль «Космічний Житомир».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі