Місто

Скільки напередодні Великодня коштують м'ясо, яйця та паска у Житомирі

14 April 2017, 15:22

У переддень Великодня на Житньому ринку у Житомирі не проштовхнутись. Люди масово скуповують продукти до святкового столу. Найдовші черги бачимо біля великодніх пасок. Місцеві продавчині запевняють: випічка не лише смачна, а й за помірною ціною.

«Найменша пасочка 250 г - 15 грн, далі йдуть по 400 г - 22 грн і 500 г - 28 грн. Виробник Андрушівка, дуже смачні пасочки, учора сама брала до кави, дуже сподобалась», - зізнається продавчиня Марія.

«Київські паски, дуже гарні кекси з усіма інгредієнтами: курага, горішки, родзинки, гарно прикрашені мастикою. Від 6 грн до 60 грн і 105 грн», - розповідає Галина.

Іще один невід’ємний атрибут свята – яйця. Фабричні можна придбати за ціною від 11 до 17 грн,  домашні ж обійдуться не менш як у 25 грн.

«Смачне яйце те, яке свіже. У мене є Рівненське, Полтавське, Солотвин, Зарубинці. Ціна на будь-який смак», - говорить Маша.

У м’ясному павільйоні асортимент вражає: реберця, шинка, сало, биток. Однак, продавці зізнаються: ціна значно зросла, проте намагаються втримати покупця та роблять знижки, особливо стареньким.

«Ціни дуже подорожчали на м’ясо. Биток - 100 грн, беруть і по 4, і по 5 кг, а сало і 50 грн, і 55 грн», - каже Світлана.

«Поступаємось у ціні, жаліємо людей. Коли 6 грн, коли 10 грн. Підчеревина 75 грн, а як бабуся прийде, то можемо продати за 65 грн», - додає Сергій.

Ми запитали у житомирян, скільки вони готові витратити на святковий стіл та що на ньому буде.

«На паску, на м’ясо, яйця пофарбую, зроблю кілька салатиків. Планую витратити 200 - 400 грн, не більше», - ділиться Ірина.

«Економити не будемо, в інші дні будемо економити, а на свята купуємо», - сказала Тетяна.

«Придбали вже все: м’ясо, ковбаси попекли, все є. Більше тисячі гривень витратили, десь півтори», - розповідає Ірина.

А тих, хто хоче не лише смачно попоїсти, а й прикрасити свято, до свого магазинчику припрошає пані Галина. Тут і декоративні півники з крашанками, і великодні композиції. За ось таке куряче гніздечко потрібно буде викласти не менше 40 грн, а ось ця композиція із лелеками коштуватиме 750 грн. Однак, у магазині запевняють: святкову композицію можна зробити і дешевше.

«Декор весь  в основному з Польщі везеться, тому трішки дорогувато, до того ж, все ручна робота. Але ми, роблячи ручні роботи, враховуємо тільки вартість матеріалу, свою роботу я дарую людям. Така господарочка коштує 200 грн, така корзиночка обійдеться у 120 - 130 грн, вона розбавлена квіточками і задекорована таким гніздечком», - показує свої вироби Галина.

Скільки на ринку в Житомирі у 2016 році коштувало придбати кошик продуктів до Великодня дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі