Події

З житомирського Великоднього ярмарку вкрали оксамитову мега-писанку

18 April 2017, 11:49

 У ніч на 18 квітня з виставки на вулиці Михайлівській у Житомирі викрали найкращу 50-сантиметрову писанку.

Про це в коментарі Житомир.info розповів організатор свята «Великдень в Житомирі» Ярослав Гапоненко.

«Сьогодні вночі у нас дійсно пропала одна з найкращих писанок, оздоблена оксамитом, вона стояла останньою в ряду. Учора була кінцева дата роботи Великоднього ярмарку, уночі залишалися два наших волонтери, які прибирали майданчик і пакували експонати. Проблема ще у світлі: в цій частині Михайлівської ще не до кінця змонтоване освітлення, і на час проведення ярмарку ми поставили два додаткових прожектори. Незважаючи на це, писанку викрали, і тепер там стоїть сама лиш підставка», - розповів Ярослав Гапоненко.

Він також розказав, що це не єдина втрата цьогорічного ярмарку: з великоднього мега-кошика житомиряни поцупили 7 нерозфарбованих дитячих писанок. У декого знаходили писанки в сумках та кишенях на виході з Михайлівської, - каже чоловік.

18 квітня організатори планують звернутися до поліції із заявою про викрадену писанку, а решту екземплярів зберігатимуть до наступного Великодня у спеціальному приміщенні.

Нагадаємо, 13 квітня на вулиці Михайлівській відкрили Фестиваль писанок, біля них городяни фотографувалися самі і давали в руки своїм дітям для гарних знімків.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року невідомі розбили волхва та корову зі святкового вертепу на дитячій локації Різдвяного ярмарку у Житомирі, а через кількі днів дві жінки розгромили крижану скульптуру на Михайлівській.

Оксамитова мега-писанка на Великодньому ярмарку. Фото 13 квітня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі