Культура

У Житомирі визначилися з датою проведення традиційного фестивалю творчості дітей з особливими потребами

19 April 2017, 11:17

У Житомирі 27 квітня проведуть ХІІ міський фестиваль творчості дітей і молоді з особливими потребами.

За це рішення проголосували всі 17 присутніх членів виконкому під час засідання 19 квітня.

«Уже 12-й рік поспіль у місті Житомирі центр соціальних служб проводить міський фестиваль для дітей і молоді з особливими потребами «Повір у себе - в тебе повірять інші». Цей рік не став винятком - і фестиваль буде проходити 27 квітня, початок о 14:00, на базі нашого міського палацу культури. На сьогодні до участі у фестивалі вже долучилися 143 дітей і молодих людей, які мають особливі потреби. Крім житомирян і членів різних громадських організацій, державних установ, навчальних закладів, також до нас приїздять діти та молодь із Романівського спеціалізованого інтернату. Безпосередньо сам фестиваль включає проведення великої концертної програми, виставки декоративно-прикладного мистецтва. І цього року вперше працюватиме зона приємних несподіванок - майданчик перед входом до палацу культури. У нас будуть працювати майстер-класи з аквагриму, алея вражень і побажань, вітальня казкових героїв. Кожен учасник отримає сувеніри від міської ради», - розповіла директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді Житомирської міської ради Ольга Юрченко.

Член виконкому Неля Ковалюк запропонувала у наступні роки проводити інклюзивні заходи, які б не розділяли дітей на звичайних і з особливими потребами.

«Наразі ми говоримо про створення інклюзивного середовища. Мені не дуже подобається, що відбувається відділення дітей із інвалідністю від звичайних дітей. Давайте на наступні роки подумаємо інклюзивний захід, бо інакше виходить дискримінація», - пояснила Неля Ковалюк.

Як повідомляв Житомир.info,  депутати Житомирської міської ради прийняли рішення за рахунок коштів міського бюджету підтримати дітей, які навчаються у школах, що не належать до комунальної власності міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі