Місто

Евакуація, пожежна та «швидка», - у житомирській школі №30 провели День цивільного захисту. Фоторепортаж

19 April 2017, 15:55

У рамках Тижня знань дітьми правил безпеки життєдіяльності, 19 квітня для учнів житомирської школи №30 провели Дні цивільного захисту.

Про це Житомир.info розповів заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Олександр Куликівський.

«Сьогодні ми були на одному з Днів цивільного захисту, який цього року проводиться в період з 14 квітня по 29 квітня в усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста. Ми спланували проведення цього заходу таким чином, щоб максимально використати всі ті можливості, які у нас є. Що я маю на увазі: ми залучили оперативно-рятувальну службу, залучили міську рятувальну службу на воді, яка також показала дітям по необхідності, як потрібно поводитися на водних об’єктах, які є засоби для того, аби проводити рятування на воді. Залучили Червоний Хрест, який продемонстрував надання першої медичної допомоги. Також ми залучили підрозділ прикордонників, спеціалістів з ДСНС. Ми вважаємо, що це дасть змогу учасникам цього заходу максимально охопити теми, які вивчаються під час проходження курсу з основ безпеки», - сказав Олександр Куликівський.

Найочікуванішим заходом для дітей були практично-тренувальні заняття з евакуації учнів. Всього за хвилину учні, вчителі та обслуговуючий персонал залишили приміщення пустими. Емоційно школярі зустріли появу пожежного автомобіля та знайомство з рятувальниками, які продемонстрували техніку та її можливості. Діти приміряли справжній бойовий одяг. Крім того представники Червоного Хреста навчали школярів правилам надання першої медичної допомоги та проводили конкурси.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі