Влада

Житомирські депутати просять Гройсмана повернути газові мережі в комунальну власність міста

20 April 2017, 15:13

 21 квітня під час позачергової сесії міської ради житомирські депутати звернулися до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та в.о. голови Фонду державного майна України Дмитра Парфененка щодо передачі мережі газопостачання у власність територіальної громади міста.

У розпорядженні Житомир.info є текст звернення депутатів.

«Останнім часом виникає занепокоєння ситуацією, що виникла у сфері газопостачання в України. Низка ініціатив щодо зміни підходів у тарифоутворення, обліку спожитого природного газу гостро сприймається територіальною громадою.

У м. Житомирі ПАТ «Житомиргаз» фактично є монополістом у сфері газопостачання. Внаслідок неодноразових реорганізацій, мережі, що перебували в комунальній власності, перйшли в державну власність. Станом на сьогодні близько 95% газових мереж у м. Житомирі перебувають у державній власності та обслуговуються недержавним акціонерним товариством.

У 2016 році в Житомирі розпочало свою роботу Комунальне підприємство «Житомирміськгаз» Житомирської міської ради. Підприємство має можливості конкурувати з монополістом та постачати природній газ і надавати послуги населенню на більш якісному рівні та, головне, за справедливими ці6нами. Однак, відсутність можливості користуватися міськими газовими мережами, зокрема через активний супротив ПАТ «Житомиргаз» перешкоджає налагодженню нормальної діяльності комунального підприємства. Передача газових мереж у комунальну власність сприятиме посиленню процесу децентралізації, що зараз є пріоритетним та дасть можливість житомирській громаді бути спроможною здійснювати місцеве самоврядування у всіх сферах своєї життєдіяльності.

А тому, з огляду на викладене, керуючись Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності депутати міської ради просять вжити відповідних заходів та передати газові мережі на території Житомира, що перебувають у державній власності, у комунальну власність територіальної громади м. Житомира», - йдеться у зверненні.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня позачергова сесія Житомирської міськради почалася з обговорення температури в дитсадках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі