Події

З початку року в Житомирській області вигоріло трави площею у 200 футбольних полів

20 April 2017, 17:28

З початку року у Житомирській області вигоріло 167 га сухої трави, а це майже 200 футбольних полів, якщо брати розміри футбольного поля НСК «Олімпійський» в Києві (8400 кв. м).

Про пожежі в екосистемах Житомир.info розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

«З початку нинішнього року на території області виникло 108 пожеж в екосистемах, з них загоряння сухої трави – 101. Вигоріло 167 гектарів сухостою. Не обійшлося без загоряння трави й минулої доби. Горіла трава в місті Житомирі на вулиці С. Наливайка. Вигоріло 3 га сухотрав'я. Горів трав'яний настил і в селі Колодязьки Коростишівського району на землях запасу Стрижівської сільської ради. Вогнем знищено 0.5 га сухої трави. До речі, такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Отже, щоб не стати її винуватцем та не створювати небезпеку для себе й оточуючих, не завдавати шкоди навколишньому середовищу, слід дотримуватися правил пожежної безпеки. Адже вогонь із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд. Не варто також бути байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь. Загасити займання трави на самому початку легко – засипати землею, піском або залити водою», - сказав Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня на території Житомирської області вигоріло 3,5 га сухої трави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі