Події

Житомирські правоохоронці викрили конвертцентр, який на оборудках з екскаваторами «відмив» за рік 200 млн грн

20 April 2017, 18:19

У Житомирській області прокуратура та податківці припинили роботу конвертаційного центру, який «відмив» майже 200 млн грн.

Про це 20 квітня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва прокуратури області, у ході досудового розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в області припинено протиправну діяльність групи осіб, які незаконно формували податковий кредит реально діючим підприємствам Житомирщини та інших областей. Суть викритої схеми полягала у тому, що зловмисники купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар’єрах), відображаючи придбання з ознаками «ризику» від підприємств на території Дніпропетровської області, які входять до складу так званого конвертаційного центру, а в подальшому реалізовували їх реально діючим підприємствам Житомирщини. Унаслідок незаконної діяльності, протягом 2016 року було незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість десятьом підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн. Таким чином, через банківські установи проконвертовано майже 200 млн грн», - повідомляє прокуратура.

У четвер, 20 квітня 2017 року, у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, за місцем проживання осіб, причетних до злочинних схем, в автомобілях, якими вони користувалися, проведено санкціоновані обшуки, - додає прес-служба відомства.

«Під час обшуків виявлено та вилучено 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле,  комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також грошові кошти на суму 80 тис грн. Вирішується питання про накладення арешту на банківські рахунки фіктивних підприємств та фігурантів, причетних до злочинної діяльності.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України проводить ГУ Державної фіскальної служби в області», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно у приватному помешканні в Житомирі викрили мега-гуральню: вилучили 12 тонн спирту та кілька тонн «елітного» алкоголю.
 

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі