Політика

Депутат пропонує Житомирській обласній раді проводити сесії щомісяця. Проект рішення

21 April 2017, 11:24

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Остап Маланюк пропонує внести зміни у дві статті Регламенту роботи Житомирської облради: проводити сесії щомісяця та дозволити депутатам особисто зачитувати запити і проекти рішень.

Поданий депутатом проект рішення сесії про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання опублікований на сайті облради 12 квітня.

«Керуючись статтею  43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та з метою забезпечення реалізації права депутатів щодо внесення для розгляду проектів рішень, враховуючи  рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності  від                     , обласна рада вирішила внести зміни до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами, а саме:

1.1. Викласти абзац 2 ст. 10 у такій редакції:

"Наступні сесії скликаються головою обласної ради в міру необхідності, але не менше одного разу на місяць".

1.2. Викласти абзац 2 ст. 15 у такій редакції:

"Депутат обласної ради має право особисто зачитувати запити та проекти рішень обласної ради, до затвердження порядку денного сесії обласної ради"», - йдеться у проекті рішення.

В ст. 10 діючого Регламенту роботи облради зазначається, що «наступні сесії скликаються головою обласної ради в міру необхідності, але не менше одного разу у квартал». Абзац 2 статті 15 зараз виглядає так: «Депутат обласної ради має право вносити питання до порядку денного сесії у будь-який час».

Нагадаємо, цього року вже відбулися дві сесії обласної ради – 23 лютого та 6 квітня

Як повідомляв Житомир.info, чергову сесію обласної ради планують провести 25 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі