Влада

Одну з житомирських багатоповерхівок хочуть відремонтувати за європейськими стандартами енергоефективності

21 April 2017, 16:09

За технічної підтримки «Німецького енергетичного агентства» (dena) у 2017 році в типовому багатоквартирному житловому будинку по вулиці Великій Бердичівській, 69 будуть проведені заходи, що спрямовані на підвищення їх енергоефективності за європейським зразком: заміна вікон та вхідних дверей, ізоляція стін, даху, підвалу, оновлення системи теплопостачання.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Німецьке енергетичне агентство» (dena) разом зі своїм партнером, «Ініціативою Житлового господарства в Східній Європі» (IWO) проведе на замовлення Федерального Міністерства Економіки і Енергетики Німеччині комплексну енергетичну санацію 25 типових житлових будинків в різних регіонах України», – йдеться у повідомленні.

Оскільки Житомир має стратегію сталого енергетичного розвитку та демонструє готовність по реалізації енергоефективних проектів у бюджетному та житловому секторі, наше місто також потрапило до цієї програми.

«Майже кожен другий українець живе в багатоповерховому житловому будинку, збудованому за часів Радянського Союзу. Тарифи на енергопостачання, які постійно підвищуються, і поганий технічний стан будинків створюють проблеми для мільйонів власників квартир. Мені дуже приємно, що місто Житомир потрапив до програми санації 25 типових житлових будинків, які відібрали з різних регіонів України», – сказав міський голова Сергій Сухомлин під час зустрічі з представником «Ініціатив Житлового господарства в Східній Європі» (IWO) Кнутом Хьоллером.

У свою чергу Кнут Хьоллер заявив, що зараз розробляється та обраховується інвестиційна програма для кожного конкретного будинку, який буде утеплено в рамках проекту.

«Німецькі і українські експерти будуть супроводжувати власників квартир протягом всього проекту від початку – етапу планування та пошуку вигідних можливостей фінансування і підтримки, до завершення будівельних робіт», – наголосив Кнут Хьоллер.

Як повідомляв Житомир.info, житомирське ОСББ замовило енергоаудит п’ятиповерхівки, щоб дізнатися, що варто зробити у першу чергу, аби вже наступного опалювального сезону почати заощаджувати.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі