Суспільство

Фахівці перевірили, чи якісним насінням торгують у Житомирській області

21 April 2017, 17:05

З метою зменшення обігу неякісного насіння спеціалістами управління контролю у сфері насінництва та розсадництва у Житомирській області було проведено консультативну та роз`яснювальну роботу.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«З метою зменшення обігу неякісного насіння спеціалістами управління контролю у сфері насінництва та розсадництва було проведено консультативну та роз`яснювальну роботу, спрямовану на попередження порушень законодавства України у сфері насінництва та розсадництва при здійсненні оптової та роздрібної торгівлі насінням овочевих та баштанних культур. При проведенні заходів було взято до уваги документи, що свідчать про сортові та посівні якості насіння на партії, які реалізуються, спожиткову тару та маркування на тарі. Було виявлено, що у деяких суб`єктів господарювання, які ведуть діяльність з продажу насіння овочевих та баштанних культур по Житомирській області були відсутні документи, що підтверджують сортові та посівні якості насіння, маркування значної кількістю споживчої тари не відповідає вимогам діючого стандарту ДСТУ 6006:2008 «Насіння овочевих, баштанних культур та кормових коренеплодів». З метою захисту споживачів, спеціалістами управління було проведено роз`яснювальну та консультативну роботу з 159 суб`єктами господарювання, які ведуть діяльність з продажу насіння овочевих та баштанних культур в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на житомирському Житньому ринку розповіли, в яких ранніх овочах найчастіше виявляють перевищення нітратів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі