Влада

Представники китайського заводу, який виробляє електробуси, поділилися враженнями від житомирських доріг

21 April 2017, 17:33

Делегація представників китайського заводу «Анкай», яка провела декілька днів у Житомирі, розповіла про свої враження під час прес-конференції 21 квітня.

«Наші гості з Китаю впродовж кількох днів знайомилися з містом і з нашою транспортною мережею, з інфраструктурою. Ми мали візити на наші комунальні підприємства, зокрема, в ТТУ, як у перше депо, так і в друге, яке на сьогодні практично не функціонує, не експлуатується, але тим не менше, ми маємо там ряд приміщень і виробничих потужностей, роботу яких у перспективі хочемо відновити за допомогою наших китайських партнерів. А також запровадити такий вид діяльності як крупновузловий збір нового для нас виду транспорту - електробусів. Пан Лі вже говорив що вони готові і досвідом ділитися, і технологіями, в тому числі інвестувати у ці процеси, бо мають власний досвід, який за останні 15 років пройшли. Їх абсолютно не дивувала та атмосфера чи рівень технологій, який вони побачили, бо вони теж з цього починали», - зазначив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

На запитання журналістів про стан доріг Житомира заступник директора китайського заводу «Анкай» Джордж Лі відповів, що у для електробусів не проблема використовувати дороги обласного центру.

«Раніше ми дійсно переживали через стан доріг. Але днями наш спеціаліст за допомогою спеціальної програми перевірив стан. Ми можемо сказати, що для будь-якого наших автобусів, особливо для електробусів не проблема використовувати дороги Житомира», - сказав Джордж Лі.

Щодо надійності китайських автобусів і про їх пристосованість до різних погодних умов розповів заступник мера Дмитро Ткачук.

«Корпорація «Анкай» випускає автобуси «Сетра» - це той бренд, який ми знаємо. Крім того, це доволі велика корпорація, у них 5 заводів і свій власний інститут розробок та новацій. Керівник цього інституту, інженер, також є у складі цієї делегації. Що стосується температурних режимів та інших питань, є спеціальні лабораторії, які ці речі випробовують. Говорячи про температури, у різних провінціях Китаю температури коливаються значно вище, ніж у нас. З цим ніяких проблем нема, всі гарантії і підтвердження нам були надані», - сказав Дмитро Ткачук.

Представники китайського заводу зазначили, що Житомир - єдине з українських міст, з яким вони намагаються побудувати співпрацю.

«Житомир - це перше випробувальне місто для розвитку електроавтобусів. Напередодні ми зустрічалися з міністром інфраструктури і там нам сказали, що Житомир - це перше місто, яке починає використовувати електробуси. Ми б хотіли у майбутньому через Житомир працювати з іншими містами», - сказав Джордж Лі.

«У міністерстві минулого тижня було презентовано проект закону, який передбачає ряд пільг для ввезення електрокарів, а також комплектуючих до них. Що стосується електроавтобусів, то у даному законопроекті якраз передбачається захист вітчизняних виробників і виробництво на території України, тобто ввозити запчастини і комплектуючі до електроавтобусів - набагато вигідніше, ніж ввозити готові вироби. Якраз це і є одним із компонентів тих міністерських ініціатив, які сприяють розвитку саме збору і виробництва тут», - сказав заступник мера Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2017 року китайські інвестори приїжджали подивитися, чи можна на базі Житомирського ТТУ робити електробус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі