Влада

На житомирському полігоні показали зброю вітчизняного виробництва та провели показові стрільби. Фоторепортаж

25 April 2017, 15:17

На полігоні під Житомиром журналістам показали міномети, реактивні гранатомети, кулемети, автомати, снайперські рушниці, випущені на заводі «МАЯК», а під час стрільб продемонстрували вогневу потужність української зброї.

Про це розповів генеральний директор ПАТ «ЗАВОД “МАЯК”» Олександр Перегудов.

«Презентація виробів відбувалась і на стрільбищі: стріляли з тієї зброї, яку випускає завод «МАЯК» та яка стоїть на озброєнні в нашої армії та силових структур. Завод «МАЯК» був створений у 1924 році, а з 1953 року в колишньому Радянському Союзі був головним підприємство із випуску засобів магнітного запису спеціального та побутового призначення. Усі сучасні літаки та гелікоптери літають на наших приладах. Закуповують їх близько 26 країн світу, серед них – Індія та Китай. У 2007 році виникло питання щодо забезпечення наших Збройних Сил зброєю, передусім, стрілецькою. До цього в Україні ніколи не випускалась така зброя. Першим завдання було зробити танкові кулемети і забезпечити ними всю нашу бронетехніку. І сьогодні, вся наша біотехніка, крім БТР-3, БТР-4, танків «Оплот», оснащена кулеметами калібру 7,62-мм кулеметом. У травні 2015 році була поставлена задача забезпечити розробку та випуск мінометів калібру 120-мм як найбільш ефективної сучасної артилерійської зброї. Міномет був зроблений упродовж трьох місяців, дослідні зразки були відстріляні. Ще через чотири місяці було проведені визначальні випробування, в результаті яких було прийнято рішення про забезпечення наших військ 120-ми мінометами. Було випущено кількасот мінометів. Наше завдання – закінчити «лінійку» кулеметів 7,62-мм, мінометів калібру 60-мм, 82-мм і 120-й. Цього року у нас будуть поставлені на серію крупнокаліберні танкові та піхотні кулемети 12,7-мм», – розповів він.

Крім того, під час були проведені показові стрільби з двох гвинтівок, випущених на «МАЯКу». Одна з них – крупнокаліберна 12,7-мм, зі слів Перегудова, є навіть кращою за імпортні зразки за прицільною дальністю. Інша – мала снайперська гвинтівка 7,62х39 мм, що раніше ніколи не використовувалася ані на теренах колишнього СРСР, а ні в незалежній Україні. Її прицільна дальність становить близько 300 м. Вона підходить для ведення бойових дій в умовах міста.

Уся презентована техніка та озброєння спроектована та випущена виключно в Україні.

Детальніше дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі