Політика

Нардепа Березу в ПАРЄ запитували про ініціативу житомирської «Свободи» щодо повернення графи «національність»

26 April 2017, 14:19

Народного депутата Борислава Березу в Парламентській асамблеї Ради Європи французька журналістка розпитувала про ініціативу голови фракції ВО «Свобода» в облраді щодо повернення у документи графи «національність».

Про це нардеп 26 квітня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Ось вміють створити проблеми на порожньому місці деякі наші доморощені «патріоти». Підходить до мене зараз в будівлі ПАРЄ французька журналістка і питає про ініціативу житомирських депутатів. Я кажу, що не знаю про що вона і тому не можу нічого коментувати. А вона така мила виявилася, що у неї з собою були роздруківки з сайту Житомирської облради. А там звернення до Президенту, Кабміну і ВР з пропозицією про повернення графи національність. Кажу їй, що мабуть депутати вважають, що повернення графи національність зможе поліпшити економічні показники України, зможе перемогти корупцію і забезпечить завершення війни з Росією. Дивлюся, а вона мого сарказму не зрозуміла. Пояснив їй, що це іронія. А вона каже, що їй не смішно і суне мені наступну роздруківку, а там виділено: "законодавчо встановити, що українці повинні бути представлені в органах державної влади і місцевого самоуправління пропорційно до населення України"... Я так розумію, що ця журналістка - лише перша ластівка. Будуть й інші. Будуть замовні матеріали в європейських ЗМІ та істерика на російських телеканалах. І якщо другі мені до лампочки, то перші формують ставлення до України у європейців. А європейці до будь-якого прояву ксенофобії ставляться негативно і з презирством», - пише Борислав Береза.

Позафракційний народний депутат вважає, що ініціатива житомирської «Свободи» - це чергова проблема, яку створили в Україні автори цієї ініціативи.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня на сайті Житомирської облради був оприлюднений проект рішення сесії щодо схвалення тексту звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо повернення графи «національність» у державних реєстраційних документах. Проект рішення підготував керівник обласної організації ВО «Свобода», голова регламентної комісії Житомирської обласної ради Сидір Кізін, розгялнути його планують на сесії 25 травня.

Додаток до проекту рішення з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі