Місто

Як виглядатиме житомирський стадіон «Спартак» після реконструкції, яку планують провести в два етапи

26 April 2017, 15:37

Проект реконструкції стадіону «Спартак» 26 квітня представили міський голова Сергій Сухомлин та в. о. директора КП «Облархпроект» Сергій Руденко.

«Загальна вартість реконструкції стадіону «Спартак» за оцінкою спеціалістів і проектантів становить у межах 25 млн грн. У цьому році з міського бюджету на перший етап реконструкції вже виділено 10 млн грн», - сказав міський голова і зазначив, реконструкція стадіону буде проходити у декілька черг.

«Що для нас є пріоритетом. З минулого року фактично нам передана дитяча спортивна школа і для нас дуже важливо дати можливість дітям повноцінно займатися спортом, повноцінно займатися футболом. Тому у першу чергу ми будемо робити реконструкцію полів, реконструкцію бігових доріжок, освітлення, тренувальні поля, огорожу - все, що пов’язано з тренувальним процесом. Ми довго обговорювали, яке поле робити, як проводити реконструкцію поля. І спеціалісти, і директор школи, і тренери зупинилися на полі зі штучним покриттям. Зрозуміло, що хотілося б мати натуральну траву на полі, але саме для тренувального процесу у першу чергу поля з натуральним трав’яним покриттям мають ряд обмежень. Зокрема, після кожної гри необхідно декілька днів дати полю відпочинок, необхідний складний догляд за полем і діти не зможуть повноцінно займатися на цьому полі. Вийде, що ми зробимо дорогий проект, на якому діти будуть займатися 10 чи 15% часу. Поле зі штучним покриттям за вимогами другої ліги, на яку ми заявляємося у цьому році, відповідає усім вимогам. Для другої ліги матчі можна проводити, тому ми зупинилися на штучному покритті», - розповів Сергій Сухомлин.

Також він розповів, що упродовж реконструкції буде проведена заміна освітлення та бігових доріжок, а також планується облаштувати окремий вхід та парковка.

«Ми замінюємо освітлення, ми замінюємо бігові доріжки. Цей проект, якщо ми дивимося трибуни, то вони ще будуть допрацьовуватися. Зараз у нас тільки один повноцінний вхід у стадіон «Спартак» і цей стадіон не має парковки. Ще у минулому році під час голосування щодо продовження оренди земельних ділянок сесія міської ради не продовжила земельну ділянку по вулиці Хлібній, де зараз організована стоянка з формулюванням «продовжити договір оренди до моменту початку реконструкції стадіону». І саме з Хлібної ми плануємо організувати другий вхід у підтрибунний простір, а також організувати стоянку для автомобілів. Це друга черга, сподіваюся, що наступного року ми підемо по другій черзі і закінчимо реконструкцію стадіону «Спартак», - зазначив міський голова.

В. о. директора КП «Облархпроект» Сергій Руденко продемонстрував, як виглядатиме стадіон після реконструкції, розповів, що «Спартак» огородять металевою сіткою, а над трибунами зведуть 8-метровий навіс, який захищатиме глядачів від сонця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі