Політика

У Житомирі за підтримки ВО «Свобода» створили обласний осередок Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина»

26 April 2017, 19:07

Розбудова сильної держави, допомога жінкам, дітям та військовим. За цими та іншими соціальними напрямками рухаються члени Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина», обласний осередок якого відтепер з’явиться і у Житомирі. Голова українських яворинок Ірина Сех каже: за два роки існування руху об’єднали тисячі жінок, які прагнуть не лише до саморозвитку, а і готові допомагати іншим.

«Яворина» у першу чергу має допомогти жінкам, які опинилися у тяжких життєвих обставинах, допомогти чоловікам, які сьогодні на фронті та бути їхнім надійним тилом. Також, мають допомогти тим людям, дітям, стареньким, яким немає кому допомагати. Насправді, жінки – велика сила і коли вони об’єднуються, то можуть гори перевернути», – каже голова Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ірина Сех.

На установчі збори Житомирського обласного осередку зібралося чимало людей різного віку та різних професій. Письменниця Марія розповідає, що вона активна рухівка об’єднання українок, пише вірші присвячені військовим та допомагає останнім не лише словом, а і ділом.

«У мене вийшла книжечка «Воїни волі», яку ми передавали на фронт. «Свобода» долучилася до видання цієї книги. Хто як не ми, жінки, можемо допомогти нашим воїнам, нашій Україні, хто чим може. Ми і вареники ліпимо, і гроші збираємо, а моя зброя – це перо», – розповідає письменниця Марія.

Врешті присутні жінки, таки підтримали створення жіночого руху в місті, обравши головою обласного осередку свободівку – Людмилу Шуневич.

«Основна мета – це розбудова сильної держави на основі соціальної та національної рівності. Організація жінок у таку потужну платформу для використання їх вмінь, навичок, знань, фахових здібностей. Для того, щоб направляти їх у правильне русло», – ділиться голова Житомирського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Людмила Шуневич.

Так як ідея створення жіночого руху українок належала саме Всеукраїнському об’єднанню «Свобода», житомирських яворинок прийшов підтримати і голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській облраді Сидір Кізін.

«Свобода буде активно сприяти діяльності «Яворини» на Житомирщині. «Яворина» – це і спортивні жіночі товариства, і ініціативи про здоровий спосіб життя, і художні, і творчі. Також, екологічний напрямок, який дуже важливий, адже Житомирщина має величезні природні багатства, однак вони використовуються не на користь простих українців. Дуже багато однопартійок увійшло до цієї організації. Тому, я теж запрошую й інших жінок. Така суміш молодості та досвіду, якраз є та сила, яка приводить до результату. Тому запрошую жінок долучитися до організації», – говорить голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській обласній раді Сидір Кізін.

Завершились збори Житомирського обласного осередку об’єднання українок «Яворина» концертом, з віршами та піснями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі