Суспільство

На полігоні під Житомиром десантники тренувались евакуйовувати поранених за допомогою гелікоптеру

27 April 2017, 15:13

На полігоні поблизу Житомира командири рот та батарей військових частин ВДВ Збройних сил України відпрацьовували десантування з вертольоту Мі-8 безпарашутним способом. Навчання відбувались в рамках військових зборів офіцерів високомобільних десантних військ. Спочатку, за допомогою інструкторів вони пройшли спеціалізовану підготовку, а потім виконували вправу з п’яти та двадцяти метрової висоти. Наступним етапом навчання стало здійснення евакуації за допомогою сучасного спеціального обладнання.

«Складнощі бувають які завгодно. Основна складність - людину навчити, щоб вона знала що їй робити під час проведення занять. І знала як їй це застосувати на практиці, щоб знали як навчити своїх підлеглих. Для цього власне і проводяться заняття із командирами», - розповідає інструктор Микола.

Самі бійці діляться враженнями і кажуть: в умовах бойових дій під ворожими обстрілами виконати десантування та евакуювати поранених буде значно важче, втім, такий спосіб зможе врятувати здоров’я та життя поранених військових.

«Цей метод доволі ефективний, але він буде значно важчим в бойових умовах, тому що противник буде вести вогонь. Але цей спосіб є ефективним та швидким. Для того, щоб нашим пораненим допомогти і якомога швидше здійснити евакуацію особового складу в шпиталі, щоб якомога менше часу втрачати і рятувати їх життя та здоров’я», - каже військовослужбовець ЗСУ Сергій.

«Раніше доводилось це робити. Ми так само спускались в минулому році. Почуття вражаючі, але на мою думку стрибки краще. В стрибках більше адреналіну, більша висота. Саме це - наше призначення», - переконаний десантник Валерій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі