Події

Менеджер пропонував житомирським правоохоронцям 20 тис. грн хабара, аби вони не заважали його незаконному бізнесу

27 April 2017, 18:55

У Житомирі повідомлено про підозру менеджеру, який запропонував правоохоронцям 20 тис грн за не перешкоджання йому у незаконній підприємницькій діяльності.

Про це Житомир.infoповідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пропозиції неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище, Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України», – йдеться у повідомленні.

Установлено, що 26 квітня менеджер одного із суб’єктів господарювання, перебуваючи у службовому кабінеті, розташованому у приміщенні головного управління Нацполіції області, запропонував службовим особам Управління захисту економіки в Житомирській області грошову винагороду на суму 20 тис. грн.

«За таку суму він намагався «вирішити питання» щодо не проведення слідчих дій в межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного відчуження майна ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна», яке перебувало в податковій заставі, за ч.1 ст.388 КК України та не перешкоджання йому займатися незаконною підприємницькою діяльністю», – уточнюють у прокуратурі.

Слідчим поліції спільно з УВБ ГУНП в Житомирській області зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України, неправомірну вигоду вилучено.

У четвер, 27 квітня 2017 року, процесуальним керівником особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Довідково. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині поліція викрила керівника одного з науково-дослідних підрозділів Інституту Національної академії аграрних наук України, який за 72 тис. грн гривень хабара погодився передати підприємцю у користування майно, що належить установі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі